Du leser nå Dagbladet Pluss

Kjørte spøkelset hjem til enken hans

Da fikk han og datteren fred. Antropolog har samlet inn historier fra hjemsøkte dansker.

GJENFERD I MODERNE HJEM: Den danske antropologen Kirsten Marie Raahauge forsker på menneskers fortellinger om hjemsøkelser i moderne hus. - Av og til er ikke dette bare ubehagelig - enkelte har fått en redsel inn i livet sitt, forteller hun.  Illustrasjonsfoto: Piccadillywilson/Flickr/Creative Commons
GJENFERD I MODERNE HJEM: Den danske antropologen Kirsten Marie Raahauge forsker på menneskers fortellinger om hjemsøkelser i moderne hus. - Av og til er ikke dette bare ubehagelig - enkelte har fått en redsel inn i livet sitt, forteller hun. Illustrasjonsfoto: Piccadillywilson/Flickr/Creative CommonsVis mer

PÅ ET BESTEMT STED i barndomshjemmet hadde mannen i 40-årene alltid en fornemmelse av en tilstedeværelse; en intensjon som ville ham vondt. Han forteller at det holdt til under trappen i kjelleren der familiens campingutstyr er lagret, og i spiskammerset ved siden av. Det verste da han bodde hjemme var alltid å gå opp trappen, fordi han da kunne få følelsen av å ha det i hælene. 

Mannens foreldre bor fortsatt i det gule ett-etasjeshuset fra 60-årene i en liten stasjonsby i Danmark. Han fortalte aldri noen om opplevelsene da han vokste opp.

En dag da han var i tyveårene og hadde flyttet hjemmefra, kom han tilfeldigvis i prat med familien om det. Det viste seg at faren hadde samme opplevelse som sønnen, på det samme stedet i huset.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.