GJENFERD I MODERNE HJEM: Den danske antropologen Kirsten Marie Raahauge forsker på menneskers fortellinger om hjemsøkelser i moderne hus. - Av og til er ikke dette bare ubehagelig - enkelte har fått en redsel inn i livet sitt, forteller hun.  Illustrasjonsfoto: Piccadillywilson/Flickr/Creative Commons
GJENFERD I MODERNE HJEM: Den danske antropologen Kirsten Marie Raahauge forsker på menneskers fortellinger om hjemsøkelser i moderne hus. - Av og til er ikke dette bare ubehagelig - enkelte har fått en redsel inn i livet sitt, forteller hun. Illustrasjonsfoto: Piccadillywilson/Flickr/Creative CommonsVis mer

Kjørte spøkelset hjem til enken hans

Da fikk han og datteren fred. Antropolog har samlet inn historier fra hjemsøkte dansker.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

PÅ ET BESTEMT STED i barndomshjemmet hadde mannen i 40-årene alltid en fornemmelse av en tilstedeværelse; en intensjon som ville ham vondt. Han forteller at det holdt til under trappen i kjelleren der familiens campingutstyr er lagret, og i spiskammerset ved siden av. Det verste da han bodde hjemme var alltid å gå opp trappen, fordi han da kunne få følelsen av å ha det i hælene. 

Mannens foreldre bor fortsatt i det gule ett-etasjeshuset fra 60-årene i en liten stasjonsby i Danmark. Han fortalte aldri noen om opplevelsene da han vokste opp.

En dag da han var i tyveårene og hadde flyttet hjemmefra, kom han tilfeldigvis i prat med familien om det. Det viste seg at faren hadde samme opplevelse som sønnen, på det samme stedet i huset.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn