«Kjøttets hus»

Andreas Viestad har besøkt Betlehem på jakt etter deres beste råvarer og oppskrifter - og en komplisert julehistorie.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En liten stund er alle like. Ved Muren stopper trafikken opp. Kontrollposten mellom israelsk og pale­stinsk område er som alltid underbemannet. Hvis man kommer i rushtida, kan det ta flere timer.

Vi står der, turister, pilegrimer, bønder og arbeidere, og venter, venter, venter inntil vi kommer fram til sjekkpunktet, hvor vi er blant de heldige og blir vinket videre. Det sies at dersom Maria hadde kommet her i dag, hadde hun nok født i baksetet. Men så viser det seg at hun kanskje ikke kom hit i det hele tatt. Mer om det seinere.

I Betlehem er det høytid. Høytid for religion, og næringsliv i uskjønn «special price for you, my friend»-forening. Dette er en by som, i likhet med Rovaniemi og North Pole, Alaska, ­lever av og for jula.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn