Klar fiskesuppe med ris

4 porsjoner.

500 g skrei- eller torskefilet, uten skinn og ben

saft av ½ sitron

1 gulrot i tynne skiver

¼ lite kålhode i tynne strimler

½ dl naturris

2 ss raps-eller soyaolje

1 l kokende vann + 1 fiskebuljongterning

2 dl dypfryste erter

2 ts revet frisk ingefær

4 ss soyasaus

¼ ts hvit pepper

dill• Slik gjør du:

Skjær fisken i store terninger og drypp sitronsaft over. Surr risen i olje til den er blank, tilsett gulrot og kål og la det surre med i ca. 5 minutter. Det skal ikke bli brunt. Hell på vann med buljongterning og la suppen småkoke under lokk i ca. 15 minutter. Legg fisk og erter i suppen, tilsett ingefær, soyasaus og pepper og la suppen småkoke videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 min. Smak om den trenger mer salt. Server suppen rykende varm drysset med dill og med brød til.