Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Klar for scenen

Lørdag hadde Per Christian Ellefsen (49) premiere på sin enmannsforestilling på Torshov. Som en masai er han godt forberedt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du det bra? - Jeg får vel si at jeg er spent, men fattet. Hvorfor? - Fordi jeg er midt i det som er virkeligheten for oss skuespillere. Jeg skal ha premiere i aften på forestillingen «En gammel mann som danser», et stykke jeg selv hadde ideen til. Hva var det første du tenkte på da du våknet i dag morges? - Hvordan er formen? Det ligger litt sportsprestasjon i dette. Nå gjelder det å være der med hode og hjerte og kline til. Hva er meningen med livet? - Akkurat i dag ligger selve meningen i å få til et fint møte med menneskene som kommer på Torshov-teatret for å høre litt om masaiene og om vår egen kultur. Siden kommer nye dager med nye meninger. Hva er det dummeste du har gjort? - Min største tabbe var da jeg kastet meg over en bekjent og gratulerte henne med en graviditet som ikke var der. Det var ikke morsomt. Hva ville du gjort hvis du fikk en million? - Den ville jeg brukt i Italia på et prosjekt der jeg vil skape et kulturelt møtested mellom italienere og nordmenn. Der kunne jeg brukt flere. Hvordan vil du bli husket? - Det er fint, synes jeg, om man i det hele tatt blir husket. Jeg ville være stolt over å bli husket for rollen som Elling. Forleden ble jeg stoppet og gjenkjent som Karlsson på taket, en rolle jeg hadde for 15 år siden. Sånt er morsomt. Er det noe du angrer på i livet? - Jeg prøver å rette opp feil etter hvert før det utvikler seg til noe stort. Hvilket yrke kunne du tenkt å prøve utenom ditt eget? - Det kunne vært moro å bygge opp en restaurant. Hvis himmelen fantes, hva ville Gud sagt idet du ankom? - Er det bare deg? Så hyggelig, kom inn! Jeg håper faktisk at han kjente meg litt fra før.

Foto: Scanpix