Ny stjerne? Terje Ness er tilbake på Restaurant ORO, med en ukomplisert meny og mye kvalitet. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Ny stjerne? Terje Ness er tilbake på Restaurant ORO, med en ukomplisert meny og mye kvalitet. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Klassikeren

Det er kanskje ikke byens mest innovative gourmetrestaurant, men med Terje Ness tilbake har kvalitet i alle ledd.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Noen vil kanskje kalle det å kjøre «safe». Andre vil kalle det kontinuitet, sa Robinson og nippet til et glass Pol Roger champagne mens spisevennene studerte menyen i den mer eksklusive delen av restauranthuset som også rommer en mer uformell bar og grill. Etter den overprisede buklandingen med Onda Mezzanine på Aker Brygge er seriegründeren Terje Ness for alvor «hjemme» igjen, med fullt fokus på restauranten han skaffet en Michelinstjerne og så forlot etter konflikt med eierne i 2004.

Ti år seinere er menyvalget ukomplisert: Enten dagens meny, en fireretter til 795 kroner, eller en åtte retters smakingsmeny til 1195 kroner.

- Smakingsmenyen må jo være det beste kjøpet, selv om den koster flesk. Det er den som viser bredden i Ness' kjøkken, mente Fredag, med uangripelig logikk. Da måtte det bli slik for begge, forklarte den meget hyggelige og service-innstilte hovmesteren, ellers ville Robinson bli sittende uten mat i nær to av de fire timene det tar å spise seg gjennom det som egentlig er rundt regnet femten serveringer.På bordet kom først en serie appetitt-vekkere. Særlig to utmerket seg; fritert svor med pulled pork og dryss av ibericoskinke, og sjøkreps med fennikelskum.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn