Klaus Joacim Sonstad (39) får angst av å tenke på alle bøkene han ikke får lest

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AKTUELL: Ute med barneplata «Indianer Cowboy»

BOR: Trondheim

Hvordan ser din perfekte søndag ut?

- To varianter, som begge ender i det samme. Enten at vi bare koser oss hjemme, spiser en god frokost, leker, leser søndagsaviser, smårydder og tusler rundt. Eller så går vi ut og finner på noe, før vi drar på søndagsmiddag til farmor eller mormor.

Din favorittroman er?

- Agnar Mykles «Lasso rundt fru Luna» var en stor opplevelse, «Ut og stjæle hester» likeså. De beste av John Irvings bøker bør leses. Man kan få angst av å tenke på alle bøkene som ikke blir lest.

Hvor reiste du sist?

- Jeg var i Portugal med familien. Vi var 17 stykker på det meste, sju voksne og ti barn. Jeg elsker når vi er mange sammen, at det myldrer av liv og leven.

Foto: UNIVERSAL MUSIC
Foto: UNIVERSAL MUSIC Vis mer

Hva er ditt favorittreisemål?

- København er en by jeg har besøkt mange ganger. Da kan man ta en tur innom Louisiana kunstmuseum, en perle, rett og slett. Og så Tivoli, da, og den lune leverposteien og snapsen og Politiken og Arne Jacobsens design. Og sånn kan jeg bare fortsette.


Og i Norge?

- Træna, Hamarøy, Henningsvær - alt nord i Norge. Fra og med kysten av Namdalen og oppover, Helgelandskysten, Lofoten og til Tromsø. Vakker natur, nydelige mennesker. Jeg blir nasjonalromantisk og poetisk av å oppleve sånt.

Hvilket sted drømmer du om å reise til?

- Jeg sier som broren min, Trym: Maldivene, Klaus, der skulle vi vært!

Tenker du på miljøet når du flyr?

- Ikke akkurat når jeg flyr, det er litt meningsløst, egentlig. Sitte ved vinduet på rad to og angre, liksom. Men jeg har litt kvaler fordi det blir mye luftfarting med jobben, så jeg tar toget når jeg kan.Hva driver du med på fritida?

Klaus Joacim Sonstad (39) får angst av å tenke på alle bøkene han ikke får lest

- Med unger i huset er det de som setter dagsordenen. Ellers elsker jeg å se serier og filmer på dvd, jeg spiller gjerne dataspill når høsten kommer, og synes det er veldig stas å gå på Tavern for en halvliter eller to med gutta i borettslaget eller en god kompis.

Hvor ofte trener du?

- Tre ganger i uka ei uke, så ingenting, så ingenting, så én gang, så null, så to ganger, så null igjen, så tre osv. Bare rot alt sammen. Og det vises på meg, altså, musklene er godt skjult.

Den beste treningsmusikken er?

- Lyden av hjertet mitt som er i ferd med å sprenge seg ut av kroppen via ørene. Jeg har sansen for naturlig kontentum, bortsett fra når jeg en uhyre sjelden gang er på spinning. Da funker sånn dunk-dunke-dunk bra. Og så «Eye of The Tiger». Begynte på boksing på grunn av den.

Hva løper du 60-meteren på?

- Løp, mener du? Vel, jeg er ingen spurter. La meg heller slenge 3 timer og 25 minutter på helmaraton i bordet. Det er lenge siden, men det er sant.

Hva tar du med deg på hyttetur?

- Rødvin. Krim. Yatzy.

Hvor mange steder har du bodd?

- Klæbu, Trondheim, Tromsø, Oslo. Sistnevnte som pendler, men jeg fikk da smake på Tøyen og Rodeløkkas gleder annenhver uke.

Hvilke fem ting redder du ut hvis det begynner å brenne?

- Når brannfolkene ankommer, må de rive meg ned og vekk fra min fortvilte demontering av den nye og fantastiske fine spisebordslampa vår, men da har jeg allerede fått ut ungene og kjæresten. Alt annet brenner opp, og vi må begynne helt på nytt igjen.

Hvor kjøper du møblene dine?

- Jeg plukker litt her og der, men er veldig glad i god design og kvalitet og må derfor få anbefale Rom til rom interiørbutikk i Fjordgata i Trondheim. Fine ting og flinke folk.

Hva var det siste du fikset selv?

- En liten gulvlistbit ved kjøkkenet. Den ser jeg stolt ned på nesten hver dag.

Hva gjør du de siste fem minuttene før gjestene kommer?

- Da tenker jeg at jeg skulle stått i dusjen, men det gjør jeg ikke. Ikke denne gangen heller. Vel, vel, de kjenner meg jo fra før, de fleste av dem, så de vet.

jats@dagbladet.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer