Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Klaustrofobi i halsen

I 20 år turte Sissel Monsen (45) bare å spise suppe. Med kognitiv terapi fikk hun kontroll over angsten.

Nytt liv:  Sissel Monsen gjør alt hun ikke turte før: Hun går lange turer med hundene Bela og Chico og er til og med på jakt. En time med psykiater Ingvard Wilhelmsen ble vendepunktet.     
Foto: Tor Erik Mathiesen
Nytt liv: Sissel Monsen gjør alt hun ikke turte før: Hun går lange turer med hundene Bela og Chico og er til og med på jakt. En time med psykiater Ingvard Wilhelmsen ble vendepunktet. Foto: Tor Erik Mathiesen Vis mer

(Dagbladet/ God torsdag:) Med sin glade latter og humor virker Sissel Monsen som ei robust dame. En flott kvinne som tåler en støyt. Det er sant.

Sissel sitter på kontoret til Ingvard Wilhelmsen, indremedisineren og psykiateren som siden 1996 har drevet Hypokonderklinikken som en seksjon av Medisinsk Poliklinikk på Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen.

I boka «Det er ikke mer synd på deg enn andre» skriver professoren om blant andre Sissel Monsen. Han sverger til kognitiv terapi og har klokkertro på folks fornuft og frigjøring fra offerroller.

- Jeg ser ikke på Wilhelmsen som en psykiater, men som helten i livet mitt, smiler Sissel.

  Hos hyponkonderlegen 15. september i fjor hadde hun sin første time på Hypokonderklinikken. Sissels problem var en intens frykt for å bli kvalt hvis hun tok til seg noe annet en silt, flytende føde.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?