Klimakvoter til folket

Skal du kjøpe klimakvoter bør du undersøke selgerne nøye. For useriøse aktører tilbyr i realiteten ikke annet enn kakelotteri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRONPRINSESSEN har vært på helgetur i New York, og fikk merkelig nok gjennomgå for at hun skulle være der så kort tid. De som ønsket at hun tok et månedslangt opphold i en av verdens dyreste byer, kan glede seg over at hun kjøpte klimakvoter for å kompensere for klimagass-utslippet flyturen førte til.

Ifølge Mittklima.no er utslippet på businessklasse på en slik tur 3384 kilo klimagass, og det kostet kongehuset 650 kroner å gjøre turen klimanøytral. Det betyr at man betaler for at andre reduserer CO2-utslipp et annet sted i verden, og at det slik går i null. Og dette skal kronprinsparet fortsette med:

 - Det ble bestemt i fjor at de skal betale klimakvoter på flyreisene sine, sier informasjonssjef Astrid Versto ved Slottet til Dagbladet.no. Hun vil ikke avsløre hvor kronprinsparet kjøper kvotene.

Å FLY ER NÆRMEST BLITT EN SYND, i alle fall med billigfly. Det er oppstått en forventning om at profilerte nordmenn reiser klimanøytralt, altså å kjøpe klimakvoter. Man kan kjøpe kvotene på nettet, og salg til bedrifter og privatpersoner for reisevirksomhet er i ferd med å bli omfattende. Men får vi klimagass-reduksjon for pengene? Det er et komplisert spørsmål, til og med for ekspertene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer