Klippfisk med grønn og rød saus

4 porsjoner.

• 800 g utvannet klippfiskfilet med skinn uten bein

• 3 dl griljermel

• 1 l olivenolje

• 16 skiver formloff uten skorpe

• 5 finhakkede hvitløkbåter

• 2 store greiner basilikum

• 2 dl tomatpasta

Sett stekeovnen på 200 grader. Del fisken i fire serveringsstykker. Kok opp vann og kok klippfisken i fem minutter. Ta den opp og la den renne av. Vend i griljermel og legg stykkene over i en smurt ildfast form med skinnsiden ned. Dryss over litt pepper og dekk med aluminiumsfolie. Stek i stekeovn i ca. 20 minutter.

Bland hvitløken med en desiliter olivenolje og pensle på loffskivene. Stek skivene på tørr stekepanne til de er gylne. Kjør to desiliter olivenolje i en foodprosessor sammen med frisk basilikum. Varm opp to desiliter olivenolje sammen med 1 desiliter tomatpasta, rør godt og la surre i to minutter. Server den stekte klippfisken på toasten med den grønne og den røde sausen.