I god form: Potetmos er et fint utgangspunkt for å lage en slags kake, og godt tilbehør til både fisk og kjøtt. Her, potetmosform med laks. foto: Mette Randem.
I god form: Potetmos er et fint utgangspunkt for å lage en slags kake, og godt tilbehør til både fisk og kjøtt. Her, potetmosform med laks. foto: Mette Randem.Vis mer

Knoll og tott

Spis noe stygt til middag i dag. Ta en potet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| «Det verste med Norge er at dere tror dere har så gode poteter.» Denne fornærmelsen fra den danske filologen Lone Klem kan tyde på at det ikke er så veldig mye å klage over med landet vårt. Samtidig er det også et element av sannhet i påstanden, rent gastronomisk.  Vi innrømmer gjerne - ofte med ukledelig påtatt beskjedenhet - at vi er en pottitnasjon. Og poteten dukker til stadighet opp i maten vi serverer. Men det er altfor sjelden vi gjør noe ut av den, utover å servere den ved siden av noe som er viktigere. Når vi setter poteter på bordet, er det etter kjøttet eller fisken og alt det viktige. Ingen hopper i stolen av begeistring når vi sier «...og poteter.»

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn