Knoll og tott

Spis noe stygt til middag i dag. Ta en potet.

I god form: Potetmos er et fint utgangspunkt for å lage en slags kake, og godt tilbehør til både fisk og kjøtt. Her, potetmosform med laks. foto: Mette Randem.
I god form: Potetmos er et fint utgangspunkt for å lage en slags kake, og godt tilbehør til både fisk og kjøtt. Her, potetmosform med laks. foto: Mette Randem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

||| «Det verste med Norge er at dere tror dere har så gode poteter.» Denne fornærmelsen fra den danske filologen Lone Klem kan tyde på at det ikke er så veldig mye å klage over med landet vårt. Samtidig er det også et element av sannhet i påstanden, rent gastronomisk.  Vi innrømmer gjerne - ofte med ukledelig påtatt beskjedenhet - at vi er en pottitnasjon. Og poteten dukker til stadighet opp i maten vi serverer. Men det er altfor sjelden vi gjør noe ut av den, utover å servere den ved siden av noe som er viktigere. Når vi setter poteter på bordet, er det etter kjøttet eller fisken og alt det viktige. Ingen hopper i stolen av begeistring når vi sier «...og poteter.»

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer