Knoll og tott

Spis noe stygt til middag i dag. Ta en potet.

I god form: Potetmos er et fint utgangspunkt for å lage en slags kake, og godt tilbehør til både fisk og kjøtt. Her, potetmosform med laks. foto: Mette Randem.
I god form: Potetmos er et fint utgangspunkt for å lage en slags kake, og godt tilbehør til både fisk og kjøtt. Her, potetmosform med laks. foto: Mette Randem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| «Det verste med Norge er at dere tror dere har så gode poteter.» Denne fornærmelsen fra den danske filologen Lone Klem kan tyde på at det ikke er så veldig mye å klage over med landet vårt. Samtidig er det også et element av sannhet i påstanden, rent gastronomisk.  Vi innrømmer gjerne - ofte med ukledelig påtatt beskjedenhet - at vi er en pottitnasjon. Og poteten dukker til stadighet opp i maten vi serverer. Men det er altfor sjelden vi gjør noe ut av den, utover å servere den ved siden av noe som er viktigere. Når vi setter poteter på bordet, er det etter kjøttet eller fisken og alt det viktige. Ingen hopper i stolen av begeistring når vi sier «...og poteter.»

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer