Du leser nå Dagbladet Pluss

Knuste drømmer

Endelig fant jeg mitt eget piffikrydder.

Piffer opp: Ved å steke et helt vanlig kyllinglår eller kyllingbryst i panna og servere med dukka, blir en helt vanlig hverdagsmiddag forvandlet fra kjedelig til smaksrik. Foto: Mette Randem.
Piffer opp: Ved å steke et helt vanlig kyllinglår eller kyllingbryst i panna og servere med dukka, blir en helt vanlig hverdagsmiddag forvandlet fra kjedelig til smaksrik. Foto: Mette Randem.Vis mer

Jeg ser ikke bort fra at jeg kan ha blitt lurt litt av den driftige egyptiske krydderhandleren. I hvert fall var han bemerkelsesverdig lystig da vi var ferdig med transaksjonen.

- Min spesielle venn! La meg gi deg en gave! Hva med dette pulveret som gjør deg sterk med kvinnene? Hemmelig oppskrift fra faraoene.

- Nei takk.

- Hva med denne steinen som er som leppestift? Gave til deg.

- Eh, nei takk.

- Da skal du få en pose dukka! Den jeg bruker selv.

Han stakk den vesle posen med dukka oppi sammen med de andre krydderene. Så tok vi hverandre i hendene igjen, og etter å ha takket nei til nok en kopp altfor søt te, var jeg igjen ute på den brennende hete gata, hvor en svak vind blåste ørkensand inn i nese, munn og klær. Det spilte ingen rolle om jeg var blitt lurt. For et par hundre kroner hadde jeg fylt lagrene med spisskummen, kanel og koriander for all overskuelig framtid, og jeg hadde nok hibiskus-te til å ha gaver til alle mine tedrikkende venner, pluss nok til å lage store mengder rød iste når sommeren kom.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.