Piffer opp: Ved å steke et helt vanlig kyllinglår eller kyllingbryst i panna og servere med dukka, blir en helt vanlig hverdagsmiddag forvandlet fra kjedelig til smaksrik. Foto: Mette Randem.
Piffer opp: Ved å steke et helt vanlig kyllinglår eller kyllingbryst i panna og servere med dukka, blir en helt vanlig hverdagsmiddag forvandlet fra kjedelig til smaksrik. Foto: Mette Randem.Vis mer

Knuste drømmer

Endelig fant jeg mitt eget piffikrydder.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Jeg ser ikke bort fra at jeg kan ha blitt lurt litt av den driftige egyptiske krydderhandleren. I hvert fall var han bemerkelsesverdig lystig da vi var ferdig med transaksjonen.

- Min spesielle venn! La meg gi deg en gave! Hva med dette pulveret som gjør deg sterk med kvinnene? Hemmelig oppskrift fra faraoene.

- Nei takk.

- Hva med denne steinen som er som leppestift? Gave til deg.

- Eh, nei takk.

- Da skal du få en pose dukka! Den jeg bruker selv.

Han stakk den vesle posen med dukka oppi sammen med de andre krydderene. Så tok vi hverandre i hendene igjen, og etter å ha takket nei til nok en kopp altfor søt te, var jeg igjen ute på den brennende hete gata, hvor en svak vind blåste ørkensand inn i nese, munn og klær. Det spilte ingen rolle om jeg var blitt lurt. For et par hundre kroner hadde jeg fylt lagrene med spisskummen, kanel og koriander for all overskuelig framtid, og jeg hadde nok hibiskus-te til å ha gaver til alle mine tedrikkende venner, pluss nok til å lage store mengder rød iste når sommeren kom.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn