Knut eller ingen

– Her trenger vi ingen valgkamp, sier den eneste ordførerkandidaten i Modalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EGENTLIG SKULLE Modalen ha direkte ordførervalg i år. Men når modalingene skal velge ny ordfører til høsten har de bare én kandidat.

Det er bare Knut Moe (46) som ønsker jobben.

- Jeg velger å tolke dette som et tegn på at de mener at jeg gjør en brukbar jobb og ikke som et tegn på at ingen vil ha jobben, sier Moe.

INNERST I OSTERFJORDEN i Hordaland, finner man et lite stykke Norge. Stupbratte fjellsider på alle kanter, små og store fosser som kaster seg ut for å bli ett med elv og sjø. Få mennesker og lange vintre. Gjennom mange tiår har jordbruk og sanddrift vært den mest sentrale næringen. Nå er det IT, turisme og kraftpenger som skal redde den lille bygda.

- Det er egentlig kremmer jeg er. Jeg liker å se etter muligheter og å utvikle nye ideer, sier Moe som ved siden av være ordfører driver sandtaket som faren grunnla.

Moe har bodd i Modalen hele livet, og barndomshjemmet ligger bare ti meter fra ordførerkontoret. Nå bor han i et større hus på Heiane, hvor han kan se ut over hele dalen og få sol fjorten dager før resten av bygda.

- JEG ER I UTGANGSPUNKT skeptisk når Oslopressa kommer på besøk. Jeg liker dårlig at bygda blir framstilt som «Vestlandets Kuwait», sier ordføreren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer