Knut Idar var 15 år da han ble buret inne for første gang. 10 domfellelser senere fikk han en ny sjanse

- Her er det håp, sa forsvareren i 1996. Slik gikk det med Knut Idar Johnsen, som hadde vært vanekriminell store deler av livet. 

En ny sjanse: Knut Idar Johnsen (51) hadde vært inn og ut av fengsel, uten at det synes å ha noen effekt. Da tenkte meddommer Gro Møllerstad at noe måtte gjøres. Det ble starten på et nytt liv for Johnsen. Foto: Lars Eivind Bones
En ny sjanse: Knut Idar Johnsen (51) hadde vært inn og ut av fengsel, uten at det synes å ha noen effekt. Da tenkte meddommer Gro Møllerstad at noe måtte gjøres. Det ble starten på et nytt liv for Johnsen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Retten er satt i sal 327 i Oslo tinghus. På tiltalebenken sitter Knut Idar Johnsen (31), narkoman og vanekriminell. Han er domfelt ti ganger tidligere, sonet ferdig forrige dom i januar samme år, men ble buret inn i igjen i mai.

Ved sin side har han forsvarer Morten Furuholmen (33) som denne augustdagen i 1996 fortsatt er et ukjent navn i norsk offentlighet.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer