En ny sjanse: Knut Idar Johnsen (51) hadde vært inn og ut av fengsel, uten at det synes å ha noen effekt. Da tenkte meddommer Gro Møllerstad at noe måtte gjøres. Det ble starten på et nytt liv for Johnsen. Foto: Lars Eivind Bones
En ny sjanse: Knut Idar Johnsen (51) hadde vært inn og ut av fengsel, uten at det synes å ha noen effekt. Da tenkte meddommer Gro Møllerstad at noe måtte gjøres. Det ble starten på et nytt liv for Johnsen. Foto: Lars Eivind BonesVis mer

Knut Idar var 15 år da han ble buret inne for første gang. 10 domfellelser senere fikk han en ny sjanse

- Her er det håp, sa forsvareren i 1996. Slik gikk det med Knut Idar Johnsen, som hadde vært vanekriminell store deler av livet. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Retten er satt i sal 327 i Oslo tinghus. På tiltalebenken sitter Knut Idar Johnsen (31), narkoman og vanekriminell. Han er domfelt ti ganger tidligere, sonet ferdig forrige dom i januar samme år, men ble buret inn i igjen i mai.

Ved sin side har han forsvarer Morten Furuholmen (33) som denne augustdagen i 1996 fortsatt er et ukjent navn i norsk offentlighet.

I salen sitter også byrettsdommer Sissel Domaas og hennes to meddommere, Ronald Andersen og Gro Møllerstad. Alle har de hørt Knut Idar Johnsen fortelle, om livet sitt, at han vil ut av rusavhengigheten og starte på nytt. Han forteller at han har skaffet seg plass på Frankmotunet behandlingskollektiv i Folldal i Hedmark. Han står i vitneboksen og nesten trygler om å bli trodd – at hvis han ikke blir straffet så hardt, så kan han klare å sette det punktumet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn