Koden for korrupsjon: 419

Vanlige nigerianere må bestikke for å få bilskilt, ansettelse og ringe til utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR Å FÅ avlest strømmen må man betale ekstra i Nigeria. Nye biltskilt koster mer enn du tror. For å få utskrevet fødselsattest, pass eller ringe utenlands må noen bestikkes.

Korrupsjonen er altomfattende, og folk fra alle lag av samfunnet deltar. Alle har sin store eller lille fordel av korrupsjon. I boka «A Culture of Corruption» undersøker mangeårig Nigeria-arbeider og antropolog Daniel Jordan Smith hvorfor Nigeria er blant verdens mest korrupte land.

Han har blant annet hengt med svindlere på nettkafeer, bestukket offentlige tjenestemenn og studert korrupsjon i bistandsbransjen. Målet er å forklare det store paradokset i Nigeria, nemlig at innbyggerne er aktive deltakere i korrupsjon, samtidig som de er korrupsjonens ofre og mest høylydte kritikere.

SVINDEL UTGJØR den nest største inntekten av utenlandsk valuta i Nigeria. Forfatteren, som er Nigeria-entusiast og selv gift med en nigerianer, skriver at man nærmest er forventet å svindle om sjansen byr seg. Han understreker at det samme skjer i svært mange andre land, men at Nigeria med god grunn har fått et rykte som svindelland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer