Koht:- Fattigdommen er bare en flytur unna

Christine Koht (40) minner om at vi er heldige her i nord i sin nyttårstale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Kjære landsmenn! Med jevne mellomrom snakker jeg og mamma om dem som er barn nå. Det passer bra på denne litt fornemme plassen også, siden det er de som er framtida. Jeg liker de menneskene som er barn nå. Jeg liker stilen deres, selvbevisstheten, humoren. De er lette å få kos av, siden foreldrene deres har kost dem opp sånn. De er robuste, kreative, kloke og modige – og framfor alt utrolig sosiale. Det virker ikke som om de aner hva sjenanse er for noe. Det virker som om de stoler på å bli tatt på alvor når de har noe å si. De skjønner ironi fra de er ca. tre år gamle.

Jeg har høye forventninger til dem. De er så kule nå, så jeg regner med at de blir kule når de er voksne også. Jeg tror det blir gøy å ha dem som pleiere når jeg blir gammel, og det er bra, for jeg har ikke tenkt å nøye meg med å legge kabal.

Disse ungene får mer av alt enn noen før dem, ikke bare materielt, men også emosjonelt. Jeg er litt misunnelig på dem: jeg ville ha likt å være barn nå, ikke bare fordi det er så mye gøy å få på teknofronten og i klesbutikkene. Men også fordi de har mine venner som foreldre. De blir behandlet som gullegg. Min generasjon fikk nok mye mer uttalt, åpenlys kjærlighet og oppmerksomhet enn det foreldrene våre fikk da de var barn. Og nå pøser dagens mammaer og pappaer på med enda mer – barna deres nærmest bader i det. Det ser deilig ut. Men kommer de til å holde ut ting, lurer jeg og mamma på, til å tåle å stå i vanskeligheter, vil de tåle å kjede seg? Det siste er den største innvendingen mot dagens barn, tror jeg. Besteforeldre og tanters bekymring. At de ikke kan kjede seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer