Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kokkens spesialitet

Jeg ble bagatellisert.

Rå behandling: Dagens mesterkokker kan være en prøvelse å forholde seg til, men maten deres er - på sitt beste - fantastisk. Her er Derrick Styczeks biff tartar.
Rå behandling: Dagens mesterkokker kan være en prøvelse å forholde seg til, men maten deres er - på sitt beste - fantastisk. Her er Derrick Styczeks biff tartar. Vis mer

- Det er mitt privilegium - hvis jeg ikke liker folk, eller hvis de ikke viser tilstrekkelig respekt, forklarte Gordon Ramsey.

- Jeg er da faen meg kokken!

Vi satt på den trestjerners restauranten hans i Chelsea i London, og jeg hadde nettopp konfrontert Ramsey med en av de mange historiene om at han hadde skjelt ut gjester og deretter sendt dem på dør med røde kinn og - hvis historiene om kilevinker også var sanne - øresus.

Det er mange år siden jeg møtte Ramsey. På den tiden var han en myteomspunnet kokk med en trestjerners restaurant, men ennå ikke et verdensnavn og en realitystjerne.

Møtet var nesten glemt, men kom plutselig tilbake til meg nylig, en mørk høstkveld da jeg fant meg selv stående i Bygdøy Allé, på vei ut av Restaurant Bagatelle for det som trolig er aller siste gang. Utskjelt, halvmett og 6200 kroner fattigere.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?