Rå behandling: Dagens mesterkokker kan være en prøvelse å forholde seg til, men maten deres er - på sitt beste - fantastisk. Her er Derrick Styczeks biff tartar.
Rå behandling: Dagens mesterkokker kan være en prøvelse å forholde seg til, men maten deres er - på sitt beste - fantastisk. Her er Derrick Styczeks biff tartar.Vis mer

Kokkens spesialitet

Jeg ble bagatellisert.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det er mitt privilegium - hvis jeg ikke liker folk, eller hvis de ikke viser tilstrekkelig respekt, forklarte Gordon Ramsey.

- Jeg er da faen meg kokken!

Vi satt på den trestjerners restauranten hans i Chelsea i London, og jeg hadde nettopp konfrontert Ramsey med en av de mange historiene om at han hadde skjelt ut gjester og deretter sendt dem på dør med røde kinn og - hvis historiene om kilevinker også var sanne - øresus.

Det er mange år siden jeg møtte Ramsey. På den tiden var han en myteomspunnet kokk med en trestjerners restaurant, men ennå ikke et verdensnavn og en realitystjerne.

Møtet var nesten glemt, men kom plutselig tilbake til meg nylig, en mørk høstkveld da jeg fant meg selv stående i Bygdøy Allé, på vei ut av Restaurant Bagatelle for det som trolig er aller siste gang. Utskjelt, halvmett og 6200 kroner fattigere.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn