Helt kokos: Kokosnøtta som ikke er en nøtt, men en steinfrukt, kan brukes til både lampeolje og impregnering i tillegg til diverse matretter.
Helt kokos: Kokosnøtta som ikke er en nøtt, men en steinfrukt, kan brukes til både lampeolje og impregnering i tillegg til diverse matretter.Vis mer

- Kokosmelk smaker litt søtt, litt surt og funky på samme tid

Lag egen kokosmelk eller bruk revet kokoskjøtt som det lille ekstra til en dessert med Andreas Viestads mattips.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En dag i mai, midt i den bitende kalde norske våren, var kokken Tommy Østhagen ute ved kysten for å sanke tang, tare og skjell i fjæra på Hvitsten ved Oslofjorden.

Der, mellom fjærhinne, blæretang, kråkebolle og kuskjell, fant han en kokosnøtt flytende i vannkanten.

Den kan ha vært kastet i havet av noen, fra en brygge i Drøbak eller Horten. Men hvem vil gå i butikken, betale for en fullgod kokosnøtt, for så å kaste den på sjøen, i håp om at den vil lure en sanker, og ikke bare forsvinne til havs, eller havne et sted i en mørk bukt?

Kokosnøtta så heller ikke ut som en kjøpenøtt. Den var fortsatt delvis dekket av sin egen bast, med en liten bustete piggsveis på toppen som vanligvis skjæres av før den eksporteres.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn