Helt kokos: Kokosnøtta som ikke er en nøtt, men en steinfrukt, kan brukes til både lampeolje og impregnering i tillegg til diverse matretter.
Helt kokos: Kokosnøtta som ikke er en nøtt, men en steinfrukt, kan brukes til både lampeolje og impregnering i tillegg til diverse matretter.Vis mer

- Kokosmelk smaker litt søtt, litt surt og funky på samme tid

Lag egen kokosmelk eller bruk revet kokoskjøtt som det lille ekstra til en dessert med Andreas Viestads mattips.

En dag i mai, midt i den bitende kalde norske våren, var kokken Tommy Østhagen ute ved kysten for å sanke tang, tare og skjell i fjæra på Hvitsten ved Oslofjorden.

Der, mellom fjærhinne, blæretang, kråkebolle og kuskjell, fant han en kokosnøtt flytende i vannkanten.

Den kan ha vært kastet i havet av noen, fra en brygge i Drøbak eller Horten. Men hvem vil gå i butikken, betale for en fullgod kokosnøtt, for så å kaste den på sjøen, i håp om at den vil lure en sanker, og ikke bare forsvinne til havs, eller havne et sted i en mørk bukt?

OPPSKRIFTER: Andreas Viestad er matskribent, tv-kokk og kokebokforfatter. Sammen med fotograf Mette Randem serverer han sine favoritter i Magasinet hver uke. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Kokosnøtta så heller ikke ut som en kjøpenøtt. Den var fortsatt delvis dekket av sin egen bast, med en liten bustete piggsveis på toppen som vanligvis skjæres av før den eksporteres.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn