- Kokosmelk smaker litt søtt, litt surt og funky på samme tid

Lag egen kokosmelk eller bruk revet kokoskjøtt som det lille ekstra til en dessert med Andreas Viestads mattips.

Helt kokos: Kokosnøtta som ikke er en nøtt, men en steinfrukt, kan brukes til både lampeolje og impregnering i tillegg til diverse matretter.
Helt kokos: Kokosnøtta som ikke er en nøtt, men en steinfrukt, kan brukes til både lampeolje og impregnering i tillegg til diverse matretter. Vis mer
Publisert

En dag i mai, midt i den bitende kalde norske våren, var kokken Tommy Østhagen ute ved kysten for å sanke tang, tare og skjell i fjæra på Hvitsten ved Oslofjorden.

Der, mellom fjærhinne, blæretang, kråkebolle og kuskjell, fant han en kokosnøtt flytende i vannkanten.

Den kan ha vært kastet i havet av noen, fra en brygge i Drøbak eller Horten. Men hvem vil gå i butikken, betale for en fullgod kokosnøtt, for så å kaste den på sjøen, i håp om at den vil lure en sanker, og ikke bare forsvinne til havs, eller havne et sted i en mørk bukt?

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.