Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Kokosmelk smaker litt søtt, litt surt og funky på samme tid

Lag egen kokosmelk eller bruk revet kokoskjøtt som det lille ekstra til en dessert med Andreas Viestads mattips.

Helt kokos: Kokosnøtta som ikke er en nøtt, men en steinfrukt, kan brukes til både lampeolje og impregnering i tillegg til diverse matretter.
Helt kokos: Kokosnøtta som ikke er en nøtt, men en steinfrukt, kan brukes til både lampeolje og impregnering i tillegg til diverse matretter. Vis mer

En dag i mai, midt i den bitende kalde norske våren, var kokken Tommy Østhagen ute ved kysten for å sanke tang, tare og skjell i fjæra på Hvitsten ved Oslofjorden.

Der, mellom fjærhinne, blæretang, kråkebolle og kuskjell, fant han en kokosnøtt flytende i vannkanten.

Den kan ha vært kastet i havet av noen, fra en brygge i Drøbak eller Horten. Men hvem vil gå i butikken, betale for en fullgod kokosnøtt, for så å kaste den på sjøen, i håp om at den vil lure en sanker, og ikke bare forsvinne til havs, eller havne et sted i en mørk bukt?

Kokosnøtta så heller ikke ut som en kjøpenøtt. Den var fortsatt delvis dekket av sin egen bast, med en liten bustete piggsveis på toppen som vanligvis skjæres av før den eksporteres.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?