Kokt steinbit med blåskjell og persillesaus

4 porsjoner.

Ca. 800 g skinn- og beinfri steinbitfilet 1-2 liter vann 2- 3 ss salt per liter 400 g blåskjell 200 g reker. Persillesaus: 1 grovhakket løk 50 g grovhakket sellerirot 1 purre i ringer 4-5 ss smør 1/4 ts timian 1/2 ts basilikum 2 dl hvitvin 1 dl matfløte 1 bunt persille Salt og pepper 1-2 ss sitronsaft. Skjær fisken i serveringsstykker, kok opp vann og salt og la fisken trekke i ca. 12 min. Surr løk, det grønne fra purren og sellerirot i smør. Tilsett krydder og vin og la det småkoke i 5-6 min. Tilsett fløte og kok videre i et par min. Kjør blandingen i en foodprocessor med persillen. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Kok og rens blåskjellene, og ha dem i sausen med purreringene. Hell sausen på tallerkener med fisken på. Pynt med purre, blåskjell og reker. Server med kokte poteter. (Flere oppskrifter og tips: www.godfisk.no) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!