Ser rødt:Bakte tomater med chili har mange bruksområder.
Ser rødt:Bakte tomater med chili har mange bruksområder.Vis mer

Kom igjen, ketsjup

Oppskriften på markens grøde er mye lys og ikke særlig mye varme.

Da hønsene oppdaget den hemmelige veien inn i kjøkkenhagen, ble den straks mer interessant for alle. Til nå hadde hagen bare stått der, langsomt voksende - lidende og forsømt - gjennom den kalde norske sommeren. Nå var den en kampsone, hvor mennesker og dyr kjempet om ressursene.

Det begynte med at noen hadde latt porten stå åpen. Det har skjedd før, og det eneste dette har medført tidligere, er at hanen Lars har tatt med seg damene for å se seg om og spise småfrosk og snegler, for så å vende tilbake til sine sedvanlige jaktmarker (komposten, den skyggefulle plassen under bilen, stolene hvor barna har sittet og sølt). Men denne gangen fant de noe mer enn bare saktevoksende kål og bitre urter. De første tomatene er modne, og den røde fargen vekket noe i dem.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn