Kona til «Sjakalen» vil trekke Hollywood for retten på vegne av Iran

- Går det som jeg har planlagt får jeg Ben Affleck og George Clooney inn i rettssalen.

KONA TIL «SJAKALEN»: At «Sjakalen» har drept for politiske saker benekter ikke Isabelle Coutant-Peyre, men: - Han er ikke kriminell. Han er en politisk mann, en frihetskjemper, en revolusjonær. Og han har blitt svært dårlig behandlet. Foto: ESTELLE HANANIA
KONA TIL «SJAKALEN»: At «Sjakalen» har drept for politiske saker benekter ikke Isabelle Coutant-Peyre, men: - Han er ikke kriminell. Han er en politisk mann, en frihetskjemper, en revolusjonær. Og han har blitt svært dårlig behandlet. Foto: ESTELLE HANANIAVis mer

(Magasinet): «Jeg er sjalu på solen som bruner kroppen din. På skyggen som kjærtegner deg; på dine laken som ikke dekker meg. På dine ben som ikke er sammenfiltret med mine.»

Tidlig 2000-tall. Fra Illich Ramírez Sánchez' fengselscelle i Le Santé i Paris strømmer mer eller mindre bevingede ord, intime dikt stilet fra en rund venezuelaner til en liten, men beinhard fransk kvinne ved navn Isabelle Coutant-Peyre.

Hun begynte som advokaten hans. Nå er han ektemannen hennes. Verden kjenner ham bedre som Carlos. «Sjakalen». Terroristen.

Marxist-leninisten som kjempet for Palestina ved å angripe OPEC-hovedkvarteret og drepte tre gisler, som spredte frykt i Europa med bilbomber og attentatforsøk.