Kone i kamp

Ingrid Schulerud betaler dyrt for å stille opp ved siden av Jens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SYSTEMET RUNDT statsministeren er bygget på en forståelse om at statsministeren er en mann med hjemmeværende kone. Det virker litt passé i 2007.

Ingrid Schulerud, avdelingsdirektør i Utenriksdepartementet med ansvar for ti milliarder i året, gift med Jens Stoltenberg, sitter på Theatercaféen i Oslo. Hun vurderer om hun skal si det hun lenge har brent inne med. Først ler hun bare av spørsmålet: Hvordan legger Statsministerens kontor forholdene til rette for henne som ektefelle?

-  Vi har ikke engang et navn på «statsministerfrue» som fungerer i en moderne tid.

NESTE LØRDAG setter Ingrid Schulerud seg på flyet for å følge Jens til Kina og Indonesia på deres første offisielle besøk i utlandet siden han ble statsminister for andre gang. Hun vil spasere ved siden av Jens - verdig, velkledd og smilende - og hilse respektfullt på statsoverhoder. Som hun gjorde det for tre uker siden, da så vi henne daglig på tv i forbindelse med kong Haralds 70-årsfeiring.

Man skulle nesten tro Schulerud har egen stylist og sydame, slik dronning Sonja har.

Virkeligheten kunne ikke vært fjernere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer