Konfirmasjon er lidelse

Sett utenfra er det et mysterium at denne tradisjonen har overlevd.

PENGER: Hallgeir Opedal mener konfirmantene er drevet av den sterkeste kraften i den moderne sivilisasjonen: penger. Illustrasjonsoto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
PENGER: Hallgeir Opedal mener konfirmantene er drevet av den sterkeste kraften i den moderne sivilisasjonen: penger. Illustrasjonsoto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Der kommer de! Med nedslått blikk marsjerer de keitete og fnisete opp midtgangen i fullsatte kirker, de toger urytmisk og nervøse inn i blomsterdekorerte rådhus. De er overalt disse vårdagene, det risler i søljer og gnisser i silke, men selv ikke kjoler, bunader og dresser kan skjule at dette er uferdige mennesker.

De kommer jo i høyder fra halvannen til to meter, for dette er halvfabrikater av Homo sapiens, mennesker helt uten proporsjoner. Det er et komisk misforhold mellom armer, bein, torso og hoder, men der kommer de, og blant dem går vordende rørleggere, negledesignere, skiftarbeidere, sykepleiere, taxisjåfører, realitydeltakere, forsvarsadvokater, NAV-ere, bibliotekarer, frisører og bilmekanikere.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer