Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Konfirmasjon er lidelse

Sett utenfra er det et mysterium at denne tradisjonen har overlevd.

PENGER: Hallgeir Opedal mener konfirmantene er drevet av den sterkeste kraften i den moderne sivilisasjonen: penger. Illustrasjonsoto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
PENGER: Hallgeir Opedal mener konfirmantene er drevet av den sterkeste kraften i den moderne sivilisasjonen: penger. Illustrasjonsoto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

Der kommer de! Med nedslått blikk marsjerer de keitete og fnisete opp midtgangen i fullsatte kirker, de toger urytmisk og nervøse inn i blomsterdekorerte rådhus. De er overalt disse vårdagene, det risler i søljer og gnisser i silke, men selv ikke kjoler, bunader og dresser kan skjule at dette er uferdige mennesker.

De kommer jo i høyder fra halvannen til to meter, for dette er halvfabrikater av Homo sapiens, mennesker helt uten proporsjoner. Det er et komisk misforhold mellom armer, bein, torso og hoder, men der kommer de, og blant dem går vordende rørleggere, negledesignere, skiftarbeidere, sykepleiere, taxisjåfører, realitydeltakere, forsvarsadvokater, NAV-ere, bibliotekarer, frisører og bilmekanikere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?