+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Kongelig kick start

Tre måneder gamle Ni&Tyve er høstens hete tilskudd blant hovedstadens slottsnære restauranter.

Mørkt og deilig: En gammel trevilla i Parkveien bak Slottet er blitt til restauranten Ni&Tyve. Inne er det hjemmekoselig, om noe mørkt, men Robinson og Fredag var fulle av lovord om maten da den til slutt fant veien til ganene. Foto: Jo Straube
Mørkt og deilig: En gammel trevilla i Parkveien bak Slottet er blitt til restauranten Ni&Tyve. Inne er det hjemmekoselig, om noe mørkt, men Robinson og Fredag var fulle av lovord om maten da den til slutt fant veien til ganene. Foto: Jo StraubeVis mer

- Staselig bygning, sa Robinson og slo ut med hånda mot den tilbaketrukne trevillaen i Parkveien. - Tegnet av slottsarkitekt Linstow, bygget rundt 1850 og fredet. Som du skjønner har jeg gjort leksene mine og kan fortelle deg at...

- Takk, men kan du ta guideperformancen din etter maten, vær så snill? ba Fredag tynt. - Jeg er så forferdelig sulten, så hvis vi kunne finne inngangen, garderoben og bordet?...

- Følg meg, sa Robinson. - Inngangen er på baksiden, på toppen av den gamle steintrappa. Garderoben er i kjelleren og bord med utsikt til studioet til Jan Thomas er bestilt i første etasje. Du ser det?...

- Mat først! lød det desperat.

Spisekartet kom raskt, etter en hyggelig velkomst i den litt hjemmekoselige og litt røffe restauranten der noe av leilighetspreget er beholdt. Menyen virket ved første øyekast beskjeden, men etter å ha nærlest forretter, klassikere, à la carte-retter, desserter og den faste menyen med tre eller fem retter, så Robinson og Fredag på hverandre med ivannløpende tenner.