Kongosagaen

Forfatter Morten Strøksnes (44) har forsøkt å løse gåten om Tjostolv Moland og Joshua French. Han har fremdeles mareritt om det.

Dilemma: En urolig mor som håpet på kluss med innreisepapirene. Ei bok han vil tjene penger på takket være to menn som sitter fenglet i Kongo. Strøksnes hadde flere dilemmaer underveis i arbeidet med boka. Foto: Sigurd Fandango/Dagbladet
Dilemma: En urolig mor som håpet på kluss med innreisepapirene. Ei bok han vil tjene penger på takket være to menn som sitter fenglet i Kongo. Strøksnes hadde flere dilemmaer underveis i arbeidet med boka. Foto: Sigurd Fandango/DagbladetVis mer

||| Hvem er Tjostolv Moland og Joshua French? Og hva i huleste hadde de i Kongo å gjøre? Enkle svar dekker ikke engang en liten flik av spørsmålet. Hver gang mediene nærmer seg en slags sannhet, endrer rollene seg igjen. Er de skurker? Leiesoldater? Turister? Det er vanskelig å få grep på det gigantiske skuespillet av en rettsak.

- Akkurat. Det er et spill. En forhandling om pengebeløp, sier journalist og forfatter Morten Strøksnes, som kommer med sin versjon av historien i bokform. Han var der da den første dødsdommen ble forkynt, og ble da alle andre nordmenn dro hjem. Han hadde frie tøyler og pengeoverføringer fra Gyldendal for å nøste opp hva som egentlig skjedde med Moland og French.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UKE

PRØV NÅ!

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uka) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (55kr/uka).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.