Konkurrentene mener Alexander Kristoff (25) er en drittsekk

- Jeg liker ikke å slåss, jeg er bare bedre til det enn de andre.

NORGES BESTE:  Alexander Kristoff er på vei ut av skyggen til Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen. - Ser du på rankingen, er jeg best. det er enkelt, sier Kristoff, som slo Hushovd i VM allerede som 19-åring. Forsen hans er hardere etapper der noen av de spesialiserte spurterne faller av. Foto: LARS MYHREN HOLAND
NORGES BESTE: Alexander Kristoff er på vei ut av skyggen til Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen. - Ser du på rankingen, er jeg best. det er enkelt, sier Kristoff, som slo Hushovd i VM allerede som 19-åring. Forsen hans er hardere etapper der noen av de spesialiserte spurterne faller av. Foto: LARS MYHREN HOLANDVis mer

(Magasinet): Når han sover, er det alltid det samme marerittet som kommer. Han er på sykkelen i feltet og det går en velt foran ham.

Han ser de andre syklistene gå i asfalten, huden som flerres, metallet som bøyes, han kan høre  at beina deres knekker. Så prøver han å kaste seg på bremsene. Og våkner.

Han har drømt om dette også. Alexander Kristoff sitter i stua i Stavanger før avreisen til sitt første Tour de France. Norges beste syklist har akkurat skrevet en ny millionkontrakt med det russiske profflaget Katjusja etter flere sterke løp denne våren.

Verdens mest prestisjetunge sykkelritt venter, millioner av tilskuere, drømmen.  

Har drittsekk-rykte

Samboer Maren (22) og sønnen Leo (1) er ute, det er helt stille og han kan se konturene av ansiktet sitt i det overfylte premieskapet midt i stua.