Konspirasjon i ruiner

Forsker får gjennomgå for 9/11-teorier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Les innlegget: Ekstreme synspunkter

NYLIG HAR NORSKE IMAMER fortalt at de tror Bush står bak 9/11. I avisa Le Monde Diplomatique har redaktør Truls Lie skrevet at han tror på noe av det samme. I Klassekampen har kommentator Linn Stalsberg skrevet om teoriene og spurt om de avfeies for raskt som konspirasjonsteorier.

I siste Samtiden og i en forkortet versjon i Dagbladet, skriver sosialantropolog Emil André Røyrvik at ting tyder på at en stor dekkoperasjon har funnet sted. Han mener den offisielle versjonen om 9/11 har så mange brister og svakheter at det er tvilsomt om Bin Laden og 19 arabiske kaprere står bak. I går hamret reaksjonene inn på Dagbladet.nos nettdebatt.

Terrorforsker Anders G. Romarheim reagerer også med hoderisting over Røyrviks påstander:

- Jeg synes dette er hårreisende og noe av det svakeste jeg har sett på trykk i Dagbladet. Jeg synes det er vilt at Røyrvik går løs på Bjarne Håkon Hanssen som har uttalt at noen imamer som mener Osama bin Laden ikke finnes, har ekstreme synspunkter. Bin Laden opptrer jo jevnlig på TV! Han er en heltefigur for ekstremister i Midt-Østen. Så å si hele det internasjonale samfunnet er enige om hva som har skjedd. Jeg synes dette er veldig drøyt, sier forsker Anders G. Romarheim ved Institutt for forsvarsstudier til Dagbladet.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.