KOMPISER: «Slå på ring»-gutta Stein Johan Grieg Halvorsen og Erlend Klarholm Nilsen er både kolleger og gode venner - og sliter kanskje ikke med å møtes for sjelden. Men det at du er den parten i vennskapet som oftest tar kontakt, trenger ikke å bety at det er noe galt, mener vår ekspert.
KOMPISER: «Slå på ring»-gutta Stein Johan Grieg Halvorsen og Erlend Klarholm Nilsen er både kolleger og gode venner - og sliter kanskje ikke med å møtes for sjelden. Men det at du er den parten i vennskapet som oftest tar kontakt, trenger ikke å bety at det er noe galt, mener vår ekspert.Vis mer

Kontaktpunkter

De siste gangene dere har tatt en kopp kaffe var det du som tok initiativ. Er ikke vennen din glad i deg mer?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

MELLOM TO VENNER, hvor viktig er det at det er noenlunde jevnt fordelt hvem som tar kontakt med den andre?

— Et interessant aspekt ved gode vennskap er at man ikke nødvendigvis trenger å se hverandre så ofte. Selv om det går år mellom hver gang man treffes, er det som om tida opphører når man finner sammen. Da blir spørsmålet om hvem det er sin tur til å ta kontakt, gjerne irrelevant. Så spør deg først: Hva slags relasjon har dere? Det er et sensitivt spørsmål, for det er ikke sikkert dere svarer likt.

Hvis en venn ikke tar kontakt, når er det grunn til å tro at det er en avvisning, og når kan det skyldes andre faktorer i livet?

— At den andre ikke tar kontakt, er ikke nødvendigvis et tegn på at han eller hun ikke ønsker kontakt, men at vedkommende ikke greier å prioritere vennskapet. Vennen din kan være mer travel enn deg, i en annen fase i livet, mindre dyktig til å pleie vennskap, mer beskjeden — eller ganske enkelt ha færre sosiale behov. Når det er sagt, tror jeg man bør innse at mange vennskap ikke er annet enn løsere bekjentskaper. Vi kan ikke tviholde på alle. Om det hele tiden er du selv som må ta initiativ, eller framstøtene stadig møtes med vage svar eller manglende respons, er det naturlig å stille spørsmål ved hele forbindelsen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn