Spektakulært: Maten, drikkevarene, servicen, lokalet, beliggenheten og prisen: Det meste er spektakulært på Maaemo.  Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
Spektakulært: Maten, drikkevarene, servicen, lokalet, beliggenheten og prisen: Det meste er spektakulært på Maaemo. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.Vis mer

Kortreist fra en annen planet

Mattempelet Maaemo byr på et nesten bedøvende gastronomisk festfyrverkeri, for dem som har råd.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Hva er dette? spurte Robinson, og pirket i noe bitte lite og mørkt på tallerkenen.

- Skudd av gaukesyre, svarte kelneren på Maaemo kjapt, med den faglige sikkerhet og vennlige ro som preger alle som tar seg av gjestene i landets fremste mat-tempel. At en sensasjonelt god og umami-stinn sopprett var tilført nødvendig syrebalanse med skudd av en vill norsk skogsplante, formodentlig plukket lokalt, er karakteristisk for det som foregår på Maaemo. Her destilleres og foredles ville, økologiske og biodynamiske råvarer fra norsk natur til matkunst i verdensklasse.

Som første restaurant i Norden har Maaemo fått to stjerner i Michelin-guiden uten å gå veien om én. Hit kommer man med skyhøye forventninger og en god porsjon andakt - etter å ha ventet lenge på å slippe til. Mange restauranter byr på en liten ganefryd før første ordinære rett. På Maeemo får man en hel serie, slik at det som i utgangspunktet er en tiretters meny ender opp som noe langt mer. Enkelte kvelder er man oppe og snuser på 30-tallet, denne kvelden ble det «bare» 23, i et nærmere fire timers festfyrverkeri av nordiske smaker og sublim matkunst, så vakkert, enkelt og samtidig oppfinnsomt presentert at spisevennene bare ble sittende og flire.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn