Du leser nå Dagbladet Pluss

Kortreist fra en annen planet

Mattempelet Maaemo byr på et nesten bedøvende gastronomisk festfyrverkeri, for dem som har råd.

Spektakulært: Maten, drikkevarene, servicen, lokalet, beliggenheten og prisen: Det meste er spektakulært på Maaemo.  Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
Spektakulært: Maten, drikkevarene, servicen, lokalet, beliggenheten og prisen: Det meste er spektakulært på Maaemo. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.Vis mer

- Hva er dette? spurte Robinson, og pirket i noe bitte lite og mørkt på tallerkenen.

- Skudd av gaukesyre, svarte kelneren på Maaemo kjapt, med den faglige sikkerhet og vennlige ro som preger alle som tar seg av gjestene i landets fremste mat-tempel. At en sensasjonelt god og umami-stinn sopprett var tilført nødvendig syrebalanse med skudd av en vill norsk skogsplante, formodentlig plukket lokalt, er karakteristisk for det som foregår på Maaemo. Her destilleres og foredles ville, økologiske og biodynamiske råvarer fra norsk natur til matkunst i verdensklasse.

Som første restaurant i Norden har Maaemo fått to stjerner i Michelin-guiden uten å gå veien om én. Hit kommer man med skyhøye forventninger og en god porsjon andakt - etter å ha ventet lenge på å slippe til. Mange restauranter byr på en liten ganefryd før første ordinære rett. På Maeemo får man en hel serie, slik at det som i utgangspunktet er en tiretters meny ender opp som noe langt mer. Enkelte kvelder er man oppe og snuser på 30-tallet, denne kvelden ble det «bare» 23, i et nærmere fire timers festfyrverkeri av nordiske smaker og sublim matkunst, så vakkert, enkelt og samtidig oppfinnsomt presentert at spisevennene bare ble sittende og flire.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.