Etter jobben: Cafe Bacchus i Kirkeristen er et populært sted for en god, rask lunsj eller et middagsbesøk etter jobben. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
Etter jobben: Cafe Bacchus i Kirkeristen er et populært sted for en god, rask lunsj eller et middagsbesøk etter jobben. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADETVis mer

Kortreist på Kirkeristen

Cafe Bacchus byr på rask lunsj og middag, med  innslag av norske kvalitetsråvarer.

I motsetning til i våre naboland er vi ikke bortskjemt med brukbare lunsj- og stikke-innom-etter-jobben-restauranter her til lands. Det som finnes er ofte for dyrt, eller for dårlig, eller det tar altfor lang tid å få mat. Men heldigvis finnes unntakene, som den gamle traveren Cafe Bacchus i Kirkeristen i Oslo. Med stor trivelig uteservering i bakgården mot Oslo Domkirke, og trange og mørke, men hyggelige lokaler i to etasjer inne, har dette serveringsstedet vært nærmest uforandret siden «tidenes morgen».

- ?Men heldigvis har kjøkkenet fulgt så noenlunde med i tida. Her satser de på innslag av kortreiste råvarer fra norske kvalitetsprodusenter i mange av rettene, fastslo Robinson, mens han studerte menyen. Fredag satt med vinkartet, som viser at spisestedet oppkalt etter den greske vinguden også tar drikkevarene på alvor. Fokuset er på naturviner med få eller ingen tilsetningsstoffer.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn