Vis mer

Kos med couscous

I denne salaten møtes Afrika og Asia. i munnen din.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

På norsk er salat både en grønnsak med grønne, spiselige blader som tilhører planteslekten lactuca, og en matrett som kan bestå av grønnsaker, frukt, fisk og kjøtt. Begrepsbruken kan være litt forvirrende i blant.

På engelsk er det lettere å holde de to tingene atskilt ettersom grønnsakene heter «lettuce» og matretten «salad».

Dagens søndagsmiddag er en salat uten ett eneste lite salatblad. Her er det couscous som utgjør hovedingrediensen sammen med godt kjøtt.

Salaten er i utgangspunktet ganske asiatisk inspirert med fiskesaus, lime og chilisaus som basis for dressingen. Couscousen stammer imidlertid fra Nord-Afrika, så resultatet blir en god miks.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn