Kotelettspyd med asiatisk potetsalat

4 porsjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

4 porsjoner

4 stk. kotelett av svin

2 stk. hvitløk

1 ss finhakket frisk ingefær

½ dl japansk soyasaus

1 ½ ss honning

2 ss olivenolje

1 ts salt

½ ts pepper

Slik gjør du:

1. Skjær ut benet fra kotelettene og del dem i to. Finhakk hvitløken, finhakk eller riv ingefæren og bland med soyasaus, honning og olivenolje. Legg kjøttet i marinaden og la det ligge kaldt i ca. 4 timer.

2. Tre halve koteletter på grillspyd, dryss over salt og pepper.

3. Grill kotelettene i 3-4 minutter, snu dem ofte.

Asiatisk potetsalat:

600 g kokte poteter

1 stk. purre

1 bunt reddik

1 stk. gul paprika

1 stk. rød chili

1 bunt frisk gressløk

Dressing:

3 ss olivenolje

1 ss eddik

1 ss limesaft

1 ½ ts salt

½ ts pepper

½ ts kajennepepper

Slik gjør du:

1. Kok potetene, avkjøl litt og del potetene i skiver. Skjær purre, reddik og paprika i skiver, finhakk chili og gressløk. Ha alt over i en bolle og bland lett.

2. Bland sammen ingrediensene til dresssingen og hell over potetsalaten. Vend forsiktig slik at dressingen fordeler seg godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer