Kotelettspyd med asiatisk potetsalat

4 porsjoner.

4 porsjoner

4 stk. kotelett av svin

2 stk. hvitløk

1 ss finhakket frisk ingefær

½ dl japansk soyasaus

1 ½ ss honning

2 ss olivenolje

1 ts salt

½ ts pepper

Slik gjør du:

1. Skjær ut benet fra kotelettene og del dem i to. Finhakk hvitløken, finhakk eller riv ingefæren og bland med soyasaus, honning og olivenolje. Legg kjøttet i marinaden og la det ligge kaldt i ca. 4 timer.

2. Tre halve koteletter på grillspyd, dryss over salt og pepper.

3. Grill kotelettene i 3-4 minutter, snu dem ofte.

Asiatisk potetsalat:

600 g kokte poteter

1 stk. purre

1 bunt reddik

1 stk. gul paprika

1 stk. rød chili

1 bunt frisk gressløk

Dressing:

3 ss olivenolje

1 ss eddik

1 ss limesaft

1 ½ ts salt

½ ts pepper

½ ts kajennepepper

Slik gjør du:

1. Kok potetene, avkjøl litt og del potetene i skiver. Skjær purre, reddik og paprika i skiver, finhakk chili og gressløk. Ha alt over i en bolle og bland lett.

2. Bland sammen ingrediensene til dresssingen og hell over potetsalaten. Vend forsiktig slik at dressingen fordeler seg godt.