Kraftig høyrebølge i Skandinavia

Høyresiden ville vunnet i Danmark, Sverige og Norge hvis det var valg i morgen. Muhammed-striden er en av grunnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- HADDE DET VÆRT valg i Norge, Sverige og Danmark i dag, ville høyre- og sentrumspartiene vunnet regjeringsmakt i alle tre land. 

Det skriver analysebyrået Sentio i en rapport, etter å ha utført en meningsmåling i de skandinaviske landene i slutten av februar.

En kraftig høyrebølge preger det politiske landskapet i Skandinavia, og verdispørsmål - hovedsaklig striden omkring Muhammed-karikaturene - ser ut til å være hovedforklaringen.

- Resultatene fra februar var ganske oppsiktsvekkende. Det blåser en blå vind over Skandinavia, sier Arve Østgaard, daglig leder i Sentio, til Dagbladet.no.

Intervjuene ble gjennomført av analysebyrået i perioden 21. til 26. februar, og ble gjort blant et landsomfattende, representativt utvalg på 1000 personer over 15 år i Norge, Sverige og Danmark. Total ble 3000 personer intervjuet.

RESULTATET BEKREFTES av flere norske meningsmålinger den siste tiden. I februar fikk Frp 31,0 prosent oppslutning på en meningsmåling InFact gjorde for VG. En meningsmåling Opinion gjorde for Bergens Tidende bekrefter den voldsomme økningen i Fremskrittspartiets oppslutning. Der fikk Frp 31,8 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer