MÅLSTYRT BARNDOM:  - Mestring er bra, men det betyr ikke nødvendigvis at et ensidig fokus på mestring er bra. Det slår meg at våre barn etter hvert bruker så mye tid på målstyrt aktivitet at de kan miste av syne at det finnes andre former for aktivitet, skriver Einar Øverenget. Foto: COLOURBOX
MÅLSTYRT BARNDOM: - Mestring er bra, men det betyr ikke nødvendigvis at et ensidig fokus på mestring er bra. Det slår meg at våre barn etter hvert bruker så mye tid på målstyrt aktivitet at de kan miste av syne at det finnes andre former for aktivitet, skriver Einar Øverenget. Foto: COLOURBOXVis mer

Kravene til våre barn er mange - og de blir stadig flere

Målstyrt barndom.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

MAGASINET (Dagbladet): «Før kunne jenter være pene eller flinke - nå må de være pene og flinke», lyder et ordtak fra gamle dager, som skulle vise kontrasten tilbake til enda eldre dager.

Om vi skal oppdatere ordtaket kan vi kanskje ta med gutter også, og vi kan tilføye sunne, spreke, trente, sosiale, engasjerte, aktive, sporty, seriøse, utadvendte, musikalske, fokuserte, systematiske, normale, oppstemte og fornøyde.

Og, ikke minst, men kanskje mest av alt, målbevisste: De må vite at de nå, i barndommen, legger grunnlaget for hva slags liv de skal ha.

Kravene som stilles til våre barn er mange, og de blir stadig flere - og kontrollmekanismene som skal avdekke om barn lever opp til disse kravene er etter hvert også kommet på plass.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn