HELT RÅ: Panna cotta og crème brulée må vike for den rotnorske råmelkspuddingen nå i mai. Får du ikke tak i råmelk, klarer du deg med h-melk, rømme og egg.
HELT RÅ: Panna cotta og crème brulée må vike for den rotnorske råmelkspuddingen nå i mai. Får du ikke tak i råmelk, klarer du deg med h-melk, rømme og egg.Vis mer

Krem nasjonal

Alle land trenger sin pudding.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

||| PANNA COTTA! Crème Brulée! Tenk om det hadde vært norsk mat.

Så enkelt, så genialt, så deilig — melk som har stivnet og blitt til søte drømmer.

Hvorfor måtte det være italienerne og franskmennene som stakk av med dette også? Selv karamellpuddingen som står på så mange norske bord er ikke norsk, for retter som har navn på flere latinske språk og hvor det finnes vietnamesiske og filippinske varianter, har sjelden opprinnelse hos oss.

DET ER IKKE BRA å være misunnelig på andre land.

Det er den bitre smaken av mindreverdighet, følelsen av at alt det morsomme skjer et annet sted, som gir drivstoff til mange av nasjonalismens mindre hyggelige utslag. Historien har vist gang på gang at lite stolthet fører til stor smålighet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn