Du leser nå Dagbladet Pluss

- Krever mer enn middels ryggrad når alle tenker at det er ditt barn det gjelder

Noen foreldre stiller aldri opp på foreldremøter. Kanskje greit å tenke gjennom hvorfor.

SÅRBAR ALENE: Når læreren forteller at det er en del uro i klassen, og alle tenker at det er ditt barn som bærer hovedansvaret for det. Da krever det mer enn middels ryggrad for ikke å føle seg beklemt, skriver Håvard Tjora.
SÅRBAR ALENE: Når læreren forteller at det er en del uro i klassen, og alle tenker at det er ditt barn som bærer hovedansvaret for det. Da krever det mer enn middels ryggrad for ikke å føle seg beklemt, skriver Håvard Tjora.Vis mer

(Magasinet): De siste åra har jeg reist på kryss og tvers rundt i Norge og holdt foredrag for foreldre og lærere. Og jeg er imponert.

Jeg er imponert over alle de foreldrene jeg har møtt som har booket meg inn, bestilt reiser og overnatting, hentet meg på ferjer og flyplasser, ryddet ut stoler i gymsaler, kokt kaffe og solgt kaker, for så å rydde opp etter alle etterpå.

Dette er som oftest de samme foreldrene som mer eller mindre frivillig er med i FAU eller som er klassekontakter. Disse foreldrene er enormt viktige ressurser for skolen, og de gjør en formidabel innsats.

Like ofte som jeg møter disse pådriverne, hører jeg gjerne etter foredraget at det var synd at de som virkelig burde hørt foredraget ikke kom. Men det kunne man stort sett sagt på forhånd, for det er de samme foreldrene som aldri kommer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.