Du leser nå Dagbladet Pluss

Krigen mot dumheten

Britisk kommentator kaller til kamp mot allverdens sammensvergelsesteorier - fra Sions Vises Protokoller til den såkalte sannhet om 11. september og det britiske kongehusets angivelige mord på Diana. Aaronovitch ønsker å gjenoppdage ekte skepsis.

RETT FØR BILULYKKEN: Lady Diana og kjæresten Dodi Fayed (til høyre), fotografert  av et overvåkingskamera på Hotel Ritz kort tid før bilulykken som kostet prinsessen livet. Foto: SCANPIX
RETT FØR BILULYKKEN: Lady Diana og kjæresten Dodi Fayed (til høyre), fotografert av et overvåkingskamera på Hotel Ritz kort tid før bilulykken som kostet prinsessen livet. Foto: SCANPIXVis mer

||| FOR NOEN ÅR SIDEN, det var i 2002, satt jeg i Kairo og intervjuet tre medlemmer av Det muslimske brorskapet, da den ene lente seg fram mot meg og hvisket:

- Visste du at det ikke var jøder i bygningene den 11. september? Visste du at alle var blitt ringt opp tidlig om morgenen den dagen og fått vite at de ikke skulle dra på jobb? Jeg sier ikke at Mossad sto bak, men man har da lov til å undre seg.

David Aaronovitch har vært ute for den slags mange ganger, og ikke bare i Midtøsten, hvor konspirasjonsteorier ellers er notorisk utbredt.

Velutdannede briter har på samme hemmelighetsfulle vis lenet seg fram mot ham og hvisket at terrorangrepet på USA i 2001 kanskje slett ikke var islamistiske fundamentalisters verk. Mye taler for at det var president George W. Bushs egen idé.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 MÅNED*

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

*Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden (165 kr/mnd). Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene, fordelt på Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

PRØVETILBUD

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per uke 0,03 kr per dag.

**Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/mnd) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per måned 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Tilbudet inkluderer papirutgaven av Dagbladet med Magasinet levert hjem hver lørdag. Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (Totalt 165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • ** Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99/mnd).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.