Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

«Krigen stjeler så mye av barndommen»

Hun ble unnfanget under den arabiske våren og meldte sin ankomst da moren deltok på utdelingen av Nobels fredspris. Når ny pris deles ut i morgen, feirer Elina 6-årsdagen sin på flukt fra krigen i Jemen.

Musikken hadde stilnet, gjestene var på plass. Mellom benkeradene med feststemte mennesker i Oslo rådhus den 10. desember 2011, kunne 29 år gamle Aswan Shaher skimte de tre hovedpersonene: fredsaktivistene Tawakkol Karman fra Jemen og Leymah Gbowee og president Ellen Johnson Sirleaf fra Liberia.

De tre kvinnene skulle motta Nobels fredspris for «sin ikkevoldelige kamp for kvinners sikkerhet og rett til full deltakelse i fredsbyggende arbeid».

På femte benkerad i den festkledde salen satt Aswan Shaher, Tawakkol Karmans venninne og medaktivist gjennom ti år. «Dette er den største dagen i mitt liv», tenkte hun. «Dette er belønningen for all motgang vi har opplevd sammen, alt det har kostet å kjempe for demokrati og likestilling i Jemen».

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?