Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
MANNEN BAK MYTEN: Krigsfotografen Harald Henden (58) er så respektert at det finnes et eget uttrykk om ham: «Det er Harald Henden». Foto: Agnete Brun
MANNEN BAK MYTEN: Krigsfotografen Harald Henden (58) er så respektert at det finnes et eget uttrykk om ham: «Det er Harald Henden». Foto: Agnete Brun Vis mer
Du leser nå Dagbladet Pluss

Krigsfotografen var sammen med Sissel Kyrkjebø: - I dag har jeg lagt kjærligheten på is

Han har dekket konflikter verden over og blitt skutt i hodet. Men sitt største sår fikk fotograf Harald Henden (58) av kjærligheten.

Fluktrefleksen rammet ikke VG-fotograf Harald Henden da han kjørte gjennom Irak-ørkenen etter amerikanske tanks, mens sanden blindet sikten. Den traff ham ikke i Golfkrigen, i Gaza eller den januardagen i 2008, da han under terrorangrepet på Serena Hotel i Kabul satt på det kalde marmorgulvet i resepsjonsområdet med en dødelig såret Dagbladet-journalist i armene. I slike situasjoner blir Henden rolig.- Frykt er en naturlig del av hverdagen i krigs- og katastrofe-områder. Som krigsfotograf må du kunne takle frykten som oppstår og prøve å bruke den til noe positivt, sier Henden.I 30 år har han rapportert fra områder preget av brutalitet og konflikt. Nå er livet hans dokumentert i boka «I krig og ensomhet – krigsfotografen Harald Henden», ført i pennen av Svein Tore Bergestuen. I starten medvirket den oppmerksomhetsskye Henden motvillig. Nå uttrykker han glede over at livsverket hans er omgjort til noe håndfast som kan være til nytte.- Drivkraften min er å dokumentere noe jeg synes er viktig. Men samtidig … Det ble sagt en gang at det er to yrkesgrupper som trenger en krig for å fremme karrieren: Generaler og krigsfotografer.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?