Krigsklar

Hege Storhaug (44) sier islamistene kommer for å ta oss. Da vil hun gjøre som motstandsmannen pappa: Dra på skauen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  JEG VAR I FERD MED å ende opp som en tulling.

Hege Storhaug står høy og smal i store tøfler og koker vann. Med stearinlys, urtete og et bamsete husdyr på Kampen i Oslo, kunne man et øyeblikk tro dette kom til å bli en koseprat om toleranse og solidaritet i en vanskelig tid. Men for en måned siden kom boka hennes -  «Men størst av alt er friheten: Om innvandringens konsekvenser». Den provoserte fram de vanlige beskyldningene om at hun er en antimuslimsk ekstremist. Like etterpå «kåret» hun Frp-formann Siv Jensen til landets fremste feminist.

-  Men jeg er blitt roligere nå etter at boka er ferdig. Nå er jeg skremmende rolig.

-  Fordi du fikk tømt deg for alt gørret?

-  Ikke for alt. Det var mye jeg ikke tok med.

FOR DEM SOM ikke har fulgt Hege Storhaugs offentlige rolle tett de siste ti åra: Hun har beveget seg fra å være kontroversiell til å bli nærmest uspiselig for mange i den politiske eliten. Hun kan oppnå forståelse for enkeltsaker og forslag blant Ap-, SV-ere og andre moderate. Fra venstre til høyre anerkjennes hun for sitt arbeid mot tvangsekteskap, kjønnslemlestelse og æresdrap. Men fortsatt er det bare Fremskrittspartiet som omfavner henne. For i takt med at hun har gravd seg dypere og dypere ned i minoritetsproblemene, er hun blitt stadig mer overbevist om at dagens innvandring må stanses. Ordene er blitt hardere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer