Kriminelle bakmenn, brutale drap og et skittent rykte

Chippendales' historie er mer enn biceps, babyolje og hysteriske damer.

RENVASKET FANTASI: Chippendales' eiere har siden 2000 jobbet for å gjøre Chippendales stuerent. Denne høsten har gruppa solgt ut forestillinger over hele Norge, som her i Drammen teater. Gutta beskriver det norske publikummet som mer elegant og classy enn det amerikanske. Foto: AGNETE BRUN
RENVASKET FANTASI: Chippendales' eiere har siden 2000 jobbet for å gjøre Chippendales stuerent. Denne høsten har gruppa solgt ut forestillinger over hele Norge, som her i Drammen teater. Gutta beskriver det norske publikummet som mer elegant og classy enn det amerikanske. Foto: AGNETE BRUN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAGASINET (Dagbladet): Det sitter en amerikansk stripper i Elverum. Mørkt hår gredd bakover i en fuktig sleik, overarmene sprenger seg ut av den armløse hettejakka.

Han sitter på ei kasse ved containerne bak kulturhuset og stirrer ned på det skjelvende arket i venstre hånd. Marlboro rister i høyre.

- Ah, no... Ikke ta bilde av meg mens jeg røyker. Det kan komme tilbake til ledelsen i USA, sier han alvorlig da han får øye på oss.

Stiletthæler klakker forbi. Tre jenter på rundt 20, i lårkorte kjoler, høyt, farget hår, skinn, paljetter. De inntar dameflokken på andre siden av murbygget.

Septembersola er på vei ned, og det nærmer seg «Chippendales Forever Sexy World Tour 2014».

Den store europapremieren.

Akkurat her.

I Hedmark, Norway.

POPULÆRE:  Du trodde kanskje Chippendales tilhørte 80-tallet? Nesten alle 13 forestillingene til gruppa i Norge er utsolgt. Totalt vil de selge rundt 7500 billetter på to uker. Foto: AGNETE BRUN
POPULÆRE: Du trodde kanskje Chippendales tilhørte 80-tallet? Nesten alle 13 forestillingene til gruppa i Norge er utsolgt. Totalt vil de selge rundt 7500 billetter på to uker. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

Enorm respons

- Jeg trodde egentlig konseptet hadde gått ut på dato, sier Rolf Bugge i produksjonsselskapet Next Step AS. Han er ansvarlig for norgesdelen av turneen.

- I tok feil.

Moldenseren tenner seg en røyk ved containerne.

- Da Chippendales var her på turné i fjor var det som å kaste en vedkubbe på et ulmende bål. Enorm respons overalt.

Du trodde kanskje Chippendales tilhørte 80-tallet? Nei da, den amerikanske stripteasegruppa feirer 35-årsjubileum i disse dager og kjører fortsatt full pupp.

Hva gjør de så i lille Norge? Selger ut alt de har av billetter, er hva de gjør. Bugge forteller at nær sagt alle de 13 forestillingene er utsolgt.

Det totale salget vil ligge på rundt 7500 billetter på to uker. Med cirka 500 kroner billetten havner den totale omsetningen på rundt 3,8 millioner kroner.

Da de var på norgesturné i fjor, var det ti år siden sist de var her. I 1993 protesterte kvinnegruppa Ottar utenfor Stavanger konserthus i forkant av showet. De sendte til og med ut en falsk pressemelding samme morgen og avlyste showet «på grunn av sykdom».

Det ble show likevel.

- Chippendales er ikke tabu lenger, vet du. Det er mer nakenhet på Nationaltheatret og Operaen. Og det er et bra show, altså. Det er et bra show, sier Bugge.

Nervøse

«5...4...3...2...1». Lysende tall på det røde sceneteppet. En amerikansk mannsrøst teller ned før teppet dras til side foran den nesten fullsatte salen. Damene hyler allerede. Ei jente i neonoransje topp kommer trippende tilbake fra toalettet. Hun regelrett hviner.

Og her kommer de ut på scenen, skliende inn på knærne fra høyre og venstre, 12 muskelbunter ikledd svarte klær og hvite masker. Det er dundrende nattklubbmusikk, blinkende lys.

«I don't care, I love it!», fra høyttalerne.

De danser litt i utakt. Men når de tolv på scenen river klærne av og blotter blankskurte overkropper, går hylingen over i skriking. De svarer med å gni hendene over glinsende ruglemager. Er det babyolje? Svette? Hvem bryr seg. «Oooh, I?m alive, I?m alive, I?m alive».

Guttas innslag kommer i et bankende tempo. Cowboys, brannmenn, atleter, Men in black, gårdsgutter.

I tre dager har gjengen vært i Norge og øvd på koreografi i Ullensaker kulturhus. Vi har fått beskjed fra turnéleder Allie Hahn (29), eller «mamma» som karene kaller henne, at vi ikke kan prate med Chippendales i dag. Det har vært hektisk i dagene opp mot premieren. De er nervøse.

Allie har langt, rødlig farget hår og store broderier bakpå dongerilommene. Under forestillingen passer hun på at fotografen ikke tar bilder som viser at guttene har spesialsokker over utstyret. «Det ødelegger illusjonen».

- I like my women loooud in bed, roper en av Chippendalene bak en lysskjerm på scenen.

STORE PENGER: I fjor omsatte selskapet for over 96 millioner kroner. I 2008 lå tallet på rundt 65 millioner. Foto: AGNETE BRUN
STORE PENGER: I fjor omsatte selskapet for over 96 millioner kroner. I 2008 lå tallet på rundt 65 millioner. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

Stor omsetning

I et par av numrene tar de jenter opp fra salen. Nå befinner tre elverumsjenter seg på scenen som deltakere i «Chippshot». En ungkar står bak en skjermvegg og skal velge sin utkårede.

Deltaker én, ei jente i starten av 20-åra, har nettopp utført sin beste lapdance på «programlederen». Deltaker to, ei jevnaldrende jente i kort kjole, fikk beskjed om å demonstrere sin favorittsexstilling på programlederen. Nå venter tredje deltaker:

- Show me your best fake orgasm!

Programlederen plasserer mikrofonen pekende ut fra skrittet sitt. Jenta stønner og skriker så det gjaller i høyttalerne.

Hun vinner. Så blir hun tatt med bak scenen for en «backstage one-on-one» med Billy, uungkaren bak lysskjermen.

Sceneteppet lukkes og Sir Mix-A-Lot's «I like big butts» spilles mens tre av gutta gjør seg klar til neste nummer: 50 shades of grey. Pisk, kjetting, lakk og lær.

Av totalt 20 «Chippendaler» er halvparten på rundtur i verden. Resten opptrer fast på Rio Hotel & Casino i Las Vegas. I fjor omsatte selskapet for over 96 millioner kroner. I 2008 lå tallet på rundt 65 millioner.

- Tallene stemmer, men vi går dessverre ikke ut med nyere tall enn det, forteller Chippendales' presseagent Michael Caprio.

Han vil heller ikke si hvor mye av inntjeningen som kommer fra salg av produkter og merchandise. Dette tallet skal ifølge Upstart Business Journal ha ligget på flere millioner dollar årlig allerede i 2008.

BACKSTAGE: Noah og Gavin pumper seg opp og smører seg inn i olje før de skal ut på scenen i Drammen. Foto: AGNETE BRUN
BACKSTAGE: Noah og Gavin pumper seg opp og smører seg inn i olje før de skal ut på scenen i Drammen. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

Begynnelsen

På Chippendales' nettsider selges alt fra sexdukker til undertøy, såpe, dildoer, brystvorteklyper og «50 Shades Beginner bondage kit». Damene som drar på showet kan også kjøpe suvenirer med hjem.

Den populære Chippendales-kalenderen, ja, men også t-skjorter, undertøy, armbånd, kondomer, for ikke å snakke om det som viser seg ikke å være en Chippendales-datamus.

- Ah, no, sier den rødhårede, tyske dama som selger merchandise i foajeen, og rekker fram esken: «Diva sensual messager».

Anniken Brenden (19) og Henriette Moskaug (19) har plasser på første rad med venninnegjengen. Anniken satt klar ved telefonen da billettsalget åpnet for å sikre plassene.

- Vi var her i fjor også, sier hun.

- Det er et dritbra show, og flotte menn.

- Jeg synes showet er flaut, sier Henriette.

- Jeg synes det er kult, sier Anniken.

Tar du et dypdykk ned i Chippendales' historie, flyter det tjukt av grums.

Gruppa ble startet i Los Angeles i 1979, som et mer frynsete nattklubbkonsept. Damer dyttet dollarsedler ned i guttas stringtruser som etter hvert ble revet av.

Showet ble raskt populært, og utvidet til andre byer.

BUSSLIVET:  Turnéleder Allie (t.v.) drev nattklubb i Vegas før hun begynte å turnere med disse gutta i over ti måneder av året. Nå kaller de henne mamma. Foto: AGNETE BRUN
BUSSLIVET: Turnéleder Allie (t.v.) drev nattklubb i Vegas før hun begynte å turnere med disse gutta i over ti måneder av året. Nå kaller de henne mamma. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

Grumsete historie

Men så, allerede året etter oppstarten, begynte ting å skje. En av gruppas grunnleggere, Paul Snider, drepte modellkjæresten på brutalt vis i august 1980, og skjøt seg selv samme kveld. Nick De Noia, Chippendales tidligere koreograf, ble drept i 1987.

Seks år seinere tilsto Chippendales' co-grunnlegger Somen «Steve» Banerjee å ha bestilt drapet. I 1994 tok han selvmord på fengselscella. Alt dette ble seinere til tv-filmen «The Chippendales Murder».

På 90-tallet ble gruppa kjøpt opp av Lou Perlman, tidligere manager for Backstreet Boys og ?N sync, som ønsket å gjøre boyband ut av stripperne. Det ble aldri noe av.

I dag soner Perlman en 25-årig fengselsstraff etter å ha lurt investorer for over 300 millioner dollar i det som var en av USA-historiens største og lengstvarende svindelsaker.

I 2000 ble merkevaren kjøpt opp av investorer, blant dem Kevin Denberg, tidligere eiendomsanalytiker. Han startet umiddelbart jobben med å renvaske Chippendales? image. Det skulle bli stuerent å gå på showet, både for datter, mor og bestemor. Gjerne sammen!

Gruppas velkjente stringtruser forsvant. Det samme gjorde full nakenhet. Et Broadway-team ble hyret inn for å tilføre mer dans, sang og kostymer, mer glamour. Det skulle være sexy, men smakfullt. Flirty, not dirty.

I dag er Chippendales et av verdens mest gjenkjennelige merkenavn, ifølge selskapet selv. Og de jobber iherdig for å vokse.

- Vi leter etter steder i New York og Miami hvor vi kan ha faste forestillinger, forteller presseagent Caprio.

Dessuten er et realityshow om troppen i Las Vegas på vei. Kinofilmen «I am Chippendale» er også i preproduksjon. Det ryktes at Ben Stiller skal spille en av hovedrollene.

LANG FARTSTID:  Billy Jeffrey (37) er den som har vært med lengst i turnétroppen. Tolv år, verden rundt. Foto: AGNETE BRUN
LANG FARTSTID: Billy Jeffrey (37) er den som har vært med lengst i turnétroppen. Tolv år, verden rundt. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

- Ikke strippere

Hvem er egentlig disse karene? Vi møter gjengen på et hotell i Asker. Siden Elverum har gjengen reist rundt i landet. Haugesund, Arendal, Jessheim. Olavshallen i Trondheim ble utsolgt allerede på nyåret.

Nå venter to kvelder på Drammen teater. Begge utsolgt før sommeren.

- Vi kaller dem ikke strippere. Du får aldri se full nakenhet. Det er alltid fint og classy, sier turnéleder Allie, eller «mom».

Hun er vennlig, men bestemt. Hun har planlagt at Magasinet skal ta en prat med tre av guttene i hotellets lobby, én og én. Hun har også brifet dem på hva de skal snakke mest om.

- Vi har forandret oss radikalt de siste 35 åra, sier Billy Jeffrey (37).

Billy er han som sto bak lysskjermen i Elverum og valgte jenta som framførte en falsk orgasme. Han er også den som har vært med lengst i turnétroppen.

Tolv år, verden rundt. Med en pakke proteinpulver mellom hendene, i treningsshorts og T-skjorte, tripper han med beina og forteller om begynnelsen:

- Jeg sa nei til Chippendales to ganger, faktisk. De ringte en tredje gang og ba meg komme til Vegas og se showet før jeg bestemte meg. Jeg dro, så showet og tenkte: Dette er dritbra. Dette kan jeg gjøre.

Mange kosttilskudd

Billy kommer fra lille Lewiston i Idaho. Det var søsteren som i sin tid skrev inn til damebladet Cosmopolitan: «Broren min er den best bevarte hemmeligheten i delstaten. Han kan reise ut og underholde folk. Get him out of here!».

Cosmo skrev om ham, siden fulgte tv-intervjuer og modelloppdrag.

Hele dagen svarer jeg på spørsmål fra kunder: «Hvordan får du de musklene? Hvordan kan jeg få sixpack?» Billy Jeffrey (37)

Siden han var 20 år har han drevet to helsekostbutikker, som han fortsatt administrerer på dagtid.

- Jeg har tre hjem. Ett i Las Vegas og to i Idaho. De to butikkene mine er de mest populære i franchisen.

- Hele dagen svarer jeg på spørsmål fra kunder: «Hvordan får du de musklene? Hvordan kan jeg få sixpack? Hvordan kan jeg forbli så ung og glødende»? And, you know, I'm the guy to ask.

I 2009 var han deltaker i det Tyra Banks-produserte realityshowet «True Beauty», hvor målet er å finne noen som er like vakre på innsida som på utsida.

Han holdt til tredjeplass.

Allie i stolen ved siden av sier at Billy er ekspert på kosttilskudd.

- Han kan snakke litt om det, sier hun før hun reiser seg og forsvinner forbi resepsjonen.

Billy lister opp alle kosttilskuddene gutta tar hver dag: «Multivitaminer, fiskeolje, proteinpulver, aminosyrer, vitamin C, grønn te. Og mye annet».

SMAKEBIT: Gerd Martinsen (71) stjeler et kyss fra Chippendale Bryan i Drammen. - Jeg elsket alt! sier hun etterpå, og legger til at showet overgikk stripperen hun fikk i 70-årsgave. Foto: AGNETE BRUN
SMAKEBIT: Gerd Martinsen (71) stjeler et kyss fra Chippendale Bryan i Drammen. - Jeg elsket alt! sier hun etterpå, og legger til at showet overgikk stripperen hun fikk i 70-årsgave. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

- Ingen regler

De trener rundt fire ganger i uka i treningsstudio. Hard styrke, lett cardio.

- Jeg sa en gang at det å stå på scenen er bedre enn sex, sier han og gliser kritthvitt.

- Det er vanskelig å sammenlikne følelsen med noe annet. Det jeg liker best er å møte jentene etterpå.

Det er nesten alltid etterfester. Autografer og bilder først. Så drinker og dansing på et utested.

- Er det mange damer som prøver seg?

- Det er det jeg håper på. He-he.

- Er det regler for hva dere kan og ikke kan gjøre da?

- Absolutt ikke.

- Hender det at dere blir med jenter hjem?

- Absolutt. Det skjer hele tiden. Men vi har noen retningslinjer i de situasjonene. Vi er offentlige personer, populære gutter, og da kan jenter gå til pressen. Men det har aldri skjedd. Ingen jenter har hatt grunn til det, for de har det gøy. Ingen klager.

For noen dager siden opptrådte de i Arendal.

- Det var helt sprøtt på etterfesten. Noen jenter sloss og lugget hverandre. En annen sto og skrapte på ansiktet mitt! Vi er vant til å takle store jentegjenger, men de i Arendal må ha drukket crazy juice. De var veldig fulle.

- Det er en liten by og de hadde nok ikke sett noe sånt før. Vi pirrer dem jo i to timer. De ville ha mer.

HOTELLTRIM:  De trener hard styrke minst fire ganger i uka, har egen kokk og spiser seks måltider om dagen for å holde på Chippendales-kroppen på turné. Foto: AGNETE BRUN
HOTELLTRIM: De trener hard styrke minst fire ganger i uka, har egen kokk og spiser seks måltider om dagen for å holde på Chippendales-kroppen på turné. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

Kortvarig rus

Som veteran i den omreisende gruppa, har han sett mange gutter komme og gå.

- Vi har hatt gutter tidligere som var med for å ha sex med jenter. For å høre hylene på scenen. Du får en rus av det, men den er kortvarig. Auditionrundene er veldig strenge, så partygutter lukes som oftest ut i første runde.

Noen av Chippendalene har kjærester som venter hjemme mens de er på turné. Billy har prøvd det selv.

- Det var ikke sunne forhold. Jeg har bestemt meg for alltid å være singel når jeg er på turné. Det er mindre ansvar og jeg kan ha det gøy.

- Hva skjer den dagen du slutter?

- Jeg kommer til å savne oppmerksomheten.

- Hva kan du erstatte den med?

- Med å tenke på noen andre enn meg selv. Bygge noe som kan vare i nye 30-40 år. Forhold, unger, business. Jeg har ofret det å stifte familie for Chippendales. Men nå har jeg reist verden rundt, jeg har done it all.

- Jeg tror jeg er klar for å gi slipp på dette nå, hvis jeg møter den rette jenta. Kanskje får jeg min egen familie en dag.

Gruppas yngste medlem overtar.

- I'm Cody, håndhilser han.

YNGSTEMANN: Cody Canyon (22) var musikalartist før Chippendales. Han synes ikke overgangen er så stor. Foto: AGNETE BRUN
YNGSTEMANN: Cody Canyon (22) var musikalartist før Chippendales. Han synes ikke overgangen er så stor. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

Elsker å opptre

22 år. Født i Canada. Bosatt i Las Vegas siden han var to år. Bakgrunn i musikal, dans og skuespill. Han har vært Chippendale i et drøyt år. Hvis du måler muskler er Cody den minste i gruppa.

- Jeg var ikke nervøs da jeg begynte i Chippendales, for jeg har så mye sceneerfaring og utdanning. Å ta av meg klærne var derimot nytt. Men som artist må du tilpasse deg forestillingen du er med i.

- Du overgir kroppen din til en karakter. Jeg driver med dette fordi jeg elsker å opptre, ikke på grunn av kjendislivet, alle frynsegodene. Dessuten likner Chippendales nå på et broadwayshow.

At showet er blitt mer «Broadway-esque» er noe hele teamet gjentar mange ganger.

- Hvordan tror du det påvirker egoet ditt at hundrevis av jenter hyler etter deg hver kveld?

- I'm the sole provider of my ego, kommer det kontant. 3000, 10000 eller ti millioner jenter kan rope navnet mitt og fortelle meg at jeg er fantastisk, men det kommer ikke til å påvirke egoet mitt.

- Men jeg blir stolt av opptredenen min som fikk dem til å skrike navnet mitt, klappe i hendene og beundre meg. Jeg er stolt og beæret over at jeg har evnen til å gjøre noe så mektig at det påvirker så mange mennesker på så mange ulike måter.

Det amerikanske brorskapet reiser rundt i to østerrikske nightliner-busser. Senger til alle, tv-krok og kjøkken over to etasjer. De har også en egen kokk.

Allie kommer tilbake, hun har bestilt pizza til «the boys». Joey Pena er også med.

NYKOMMER: Det hender absolutt at damer prøver seg på meg, men ikke så ofte som du skulle tro, sier modell og militærveteran Joey Pena. han har vært med i Chippendales i fire måneder. Foto: AGNETE BRUN
NYKOMMER: Det hender absolutt at damer prøver seg på meg, men ikke så ofte som du skulle tro, sier modell og militærveteran Joey Pena. han har vært med i Chippendales i fire måneder. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

Tidligere fallskjermjeger

På avstand ser det ut som om han er i midten av 20-åra.

- Jeg ønsker ikke å si hvor gammel jeg er, for jeg er eldre enn de fleste her, sier han.

Med fire måneder siden sitt første stripp er han en av ferskingene i gruppa. Det var han som røykte bak Elverum kulturhus, som skalv av premierenerver.

- Det ble en tøff start for meg. Jeg er ingen danser. Jeg er modell. De andre spøker med meg iblant: «Bare stå der og vær pen, du».

Opprinnelig fra Los Angeles. Så fulgte psykologistudier ved North Idaho College. Elevrådsleder var han også.

For noen år siden sa han opp jobben som livvakt for en administrerende direktør i Idaho og kjørt 22 timer ned til blinkende Las Vegas. Planen var å henge med en kompis. Han endte opp med å bli modell.

- Jeg har gjort stor suksess som modell. Runway, promo, reklame, sier han.

Før alt dette jobbet han seks år i militæret som fallskjermjeger. To og et halvt år i Irak.

- Fallskjermjeger blir du bare hvis du er villig til å utføre alle typer oppdrag. Du kan aldri si: Dette blir jeg ikke med på.

- Du har sett mye?

- Ja. Og det har gjort meg veldig takknemlig for den lille tida vi har på jorda. Å være med i Chippendales minner meg mye om hvordan det var i militæret.

Som en familie

- Det er noe av det jeg liker best med jobben. Vi er som en tropp som reiser sammen. Som en familie. Inne imellom krangler og sloss vi som brødre.

- Hva overrasket deg mest med jobben?

Jeg er en straight up military man. Og så begynner jeg med dette!? Det har kostet meg mye. Men nå står jeg naken bak et dusjforheng i et nummer Joey Pena

- At den var så vanskelig. Å rive av seg skjorta var virkelig nytt for meg. Jeg er faktisk veldig sjenert! På scenen oppfører jeg meg veldig selvsikkert, men du kan se det på meg, i små øyeblikk, at jeg egentlig er blyg.

- Jeg er en straight up military man. Og så begynner jeg med dette!? Det har kostet meg mye. Men nå står jeg naken bak et dusjforheng i et nummer.

Chippendalene som er på turné tjener godt. De får bedre betalt enn de tolv som tilhører det faste Las Vegas-showet, og har i utgangspunktet ingen utgifter mens de er på reise. Joey «gjør investeringer» med pengene han tjener.

- Hva drømmer du om?

- Jeg ser etter et sted jeg kan eie på Jomfruøyene. Målet er å ende opp på ei strand et sted. Det har vært drømmen hele tiden.

Samme kveld. I en sal bak Drammen teater har den tyske kokken linet opp en bugnende buffé. Det oser fra mexicansk mat i vannbad. Dampede grønnsaker. Asiatisk. Pasta. Et titall ulike sauser og dressinger. Sjokoladekake.

En mager mann i opprettede jeans kommer inn. Andrew Leighton-Pope. Briten er Chippendales' internasjonale booking agent. [bilde=10, right, six]

- Verdens beste jobb

- Det er en ganske stabil etterspørsel etter The Chippendales, sier han etter å ha satt seg ved enden av langbordet. Han spiser gul kokossuppe, har lange negler, klirrende armbånd.

- Vi kan ikke opptre for 10 000 damer samtidig. Men vi ønsker å vokse. Det gjør vi i Norge. Hvorfor? Fordi vi er briljante. Det er et bra show, og ingen menn i salen. Ingen homofile.

Over en tallerken kylling og ris sitter Bryan Cheatham. Han er gruppas sanger og kalles visst «The Voice of Las Vegas» der hjemme.

Heller ikke han vil si hvor gammel han er, men han har til sammen tolv år med Chippendales på CV-en. For fire år siden måtte han stanse.

- Det var så høyt tempo. Jeg ønsket å slå meg til ro, få familie og barn. Det gjorde jeg i fire år. Når det ikke fungerte tenkte jeg - hvorfor ikke gå tilbake til verdens beste jobb? Jeg får være meg selv her. Det er som jeg har mitt eget broadwayshow, sier han.

- Jeg elsker reisingen, alle vi møter. Alle vet hvem Chippendales er. Det er nesten som vi er rockestjerner. Men det er vi ikke. Vi er egentlig ganske teite gutter, sier han og gliser.

Søt herreparfyme siver gjennom gangene bak scenen. I garderobene gjør gjengen sine siste forberedelser. Tre smører inn solariumsbrune kropper i babyolje, flere tar pushups på gulvet, en annen situps. De ler, knuffer. Pepper hverandre opp.

- Five minutes, guys!, roper Allie. [bilde=11, left, six]

Showtime

- Kan noen vaske meg ren i dusjen etter forestilling?, spør Jeff fra scenen etterpå, i starten av showet.

Mange av damene roper at det har de lyst til.

Litt seinere står fire av karene ute på armlenene langs seteradene, de hvisker i ørene på jentene, skyver hoftene fram og tilbake foran ansiktene, fører hendene deres langs overkroppen.

Så dempes belysningen til Enrique Iglesias' «Hero». Ut kommer de, i hvite marineuniformer, publikum stemmer i et «naaaaaw» mens det synges «I can kiss away the pain, oh yeah».

Bryan synger en ballade blant publikum.

Så trilles en sofa, et badekar og en seng med glinsende silkelaken inn på scenen. «Sex aint never felt better» lyder det over anlegget, og snart drar de tre på scenen av seg trusa mens de gjemmer utstyret bak sine respektive rekvisitter.

Det skrikes fra salen igjen. De lager jokkebevegelser mens sceneteppet lukkes.

Forestillingen virker å nærme seg klimaks.

Bak scenen løper scenearbeiderne i sikksakk mellom nakne Chippendaler som fyker i skytteltrafikk mellom garderobe og rampelys. Vegger, stativer og rekvisitter rulles inn og ut fra scenen.

GRUPPAS SANGER:  Bryan Cheatham kalles visst «The Voice of Las Vegas» der hjemme. Foto: AGNETE BRUN
GRUPPAS SANGER: Bryan Cheatham kalles visst «The Voice of Las Vegas» der hjemme. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

Billy kler på seg, før han løsner en mikrofon fra et stativ.

- Jeg skal takke damene for at de kom. Det er alltid jeg som gjør det, fordi du kan høre på stemmen min at jeg bryr meg.

Kommer tilbake

Men først skal noen opptre som brannmenn. De har boxershortser som lyser i mørket.

Bryan, «the voice of Las Vegas», er i ferd med å dra av seg klærne ved siden av scenen etter et sangnummer. Han trer seg på en vest som snart skal rives av igjen.

- Har du det gøy?

- Tuller du? I'm having the time of my life!

I september neste år kommer de tilbake. Oslo, Trondheim, Bergen. Bryan glinser av svette. Han titter på de andre gutta på scenen. Det flyr gnister der ute.

Så gjør de noen runkebevegelser langs skaftet på øksene de bærer. Musikken dundrer, det synges «I'll be your fantasy», og jo da, salen skriker fortsatt.

Selv om gutta på scenen umulig kan høre ham, roper Bryan ut mot dem:

- This is fucking sweet! Give it to her, man! Yeah!

KOMMER TILBAKE:  I september neste år kommer de tilbake. Oslo, Trondheim, Bergen. Foto: AGNETE BRUN
KOMMER TILBAKE: I september neste år kommer de tilbake. Oslo, Trondheim, Bergen. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer