Du leser nå Dagbladet Pluss

Kunnskap til det amerikanske folket

- Vi skal ikke lefle med populære blockbuster-utstillinger for offentligheten, men utdanne og opplyse. Faktisk tar vi Smithsons pålegg om å spre viten blant folk svært alvorlig. Portrett av verdens største museum, The Smithsonian Institution, som ble startet av en brite som mente at amerikanerne kunne for lite.

BLE IGJEN FRA 9/11: Dette flagget fra World Trade Center er nå en del av den permanente utstillingen hos Smithsonian.
BLE IGJEN FRA 9/11: Dette flagget fra World Trade Center er nå en del av den permanente utstillingen hos Smithsonian.Vis mer

||| WASHINGTON: - Ingen vet hvorfor James Smithson gjorde det. Etterlot hele sin store formue til å spre kunnskap blant det amerikanske folket. Mannen som døde i 1829 var ikke bare engelsk, men en engelskmann som aldri hadde satt bena sine i den nye verden og så vidt vi vet ikke hatt forbindelse med en eneste amerikaner.

Allikevel ble arven hans forandret til det som i dag er verdens største museum, The Smithsonian Institution. Et musealt imperium som omfatter 20 museer som dekker alt fra det naturhistoriske, via asiatisk og afrikansk kunst til industri og design samt stort sett alle aspekter av amerikansk historie. Deriblant ni forskningsstasjoner, en håndfull biblioteker samt en nasjonal zoologisk hage komplett med to høyprofilerte pandabjørner donert til amerikanerne av den kinesiske regjeringen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.