BLID: Marit Sunde har laget sitt eget lille eventyrrike i fjellheimen på Andøya i Vesterålen. Alle små stier rundt hytta har egne navn. Her står hun midt i «Lyckliga gatan».
Foto: Marius Fiskum
BLID: Marit Sunde har laget sitt eget lille eventyrrike i fjellheimen på Andøya i Vesterålen. Alle små stier rundt hytta har egne navn. Her står hun midt i «Lyckliga gatan». Foto: Marius FiskumVis mer

Kunsten å leve

Da hun mistet ektemannen, sønnen, datteren og svigersønnen, trodde Marit Sunde (62) at hun aldri ville ha verken lov eller lyst til å le igjen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

— Men jeg tok heldigvis feil, sier Marit. Og ler.

— Det høres kanskje rart ut, men jeg har faktisk veldig godt humør. Jeg har etter hvert lært meg å heller fokusere på de gledene jeg har. Og dem er det mange av.

— Tross alt.

Grønne fingre Helt sør på Andøya, ytterst i Vesterålen, lengst nord i Nordland, øverst i fjellheimen. Hele sommerhalvåret har Marit Sunde adresse her på hytta på «Tiriltoppen».

— Se på meg, da, sier Marit og holder fram hendene — bevis på at fingre faktisk blir nettopp grønne av timer, dager og uker med iherdig hagearbeid. — Jeg kan knapt treffe folk, de må jo tro at jeg ikke har vann her oppe på hytta! En gammel parabolantenne er malt knallgul, og er midtpunkt i et fargerikt blomsterbed. Tennisracketer, festet på tvers over trestammene, brukes som hyller for alskens nips.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn