Du leser nå Dagbladet Pluss

Kurt Nilsen om energien som aldri forsvinner: - I dag hadde jeg blitt medisinert for ADHD, uten tvil

Møtte til audition i bakrus og ble verdensstjerne, men suksessen har hatt sine skyggesider. Nå lever Kurt Nilsen det lykkelige liv på landet og er aktuell med ny plate.

300 REISEDØGN: Siden ung alder har alt handlet om musikk for Kurt Nilsen. Nå har han 300 reisedøgn i året, og innrømmer at kroppen blir sliten innimellom. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet
Kurt Nilsen
300 REISEDØGN: Siden ung alder har alt handlet om musikk for Kurt Nilsen. Nå har han 300 reisedøgn i året, og innrømmer at kroppen blir sliten innimellom. Foto: Siv Johanne Seglem / Dagbladet Kurt NilsenVis mer

Han kan fremdeles kjenne kraften av slaget som treffer hodet. Det er en vanlig skoledag i Bergen, og en ung Kurt Nilsen fyker rundt i klasserommet, vill og støyende som alltid.

Lærerens stemme preller av som regn mot rute. Det neste han husker er at han dras ut på gangen, og at en hard hånd får blodet til å renne fra hodet. Han tenker at han vil hyle, men ikke en lyd kommer ut. Ikke da, ikke seinere.

- Han var så forbanna! Jeg aksepterte det og tenkte: «Når dette skjer, er det fordi jeg fortjener det».

- Du fortjente å få juling?

- Ja, jeg var spinnvill og altfor tøff i trynet. I dag hadde jeg blitt medisinert for ADHD, uten tvil.

- Skulle du ønske at du ble medisinert?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.