Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kvinnekamp

Forfatter Alexia Bohwim (43) kaller seg steinalderfeminist. Hun vil selv velge hvilken mann som skal sjefe over henne.

Følelsesladet: Alexia Bohwim trenger ingen mann, men hun ønsker seg det likevel på sikt: - Når jeg først tenner på noen, er det alltid sånne ekstreme alfahanner, sier forfatteren. Foto: Lars Myhren Holand
Følelsesladet: Alexia Bohwim trenger ingen mann, men hun ønsker seg det likevel på sikt: - Når jeg først tenner på noen, er det alltid sånne ekstreme alfahanner, sier forfatteren. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

Prøv selv, om du tror det er enkelt. Et forsøk på å plassere Alexia Bohwim i en kategori er som å be en sommerfugl om å sitte stille. Utskjelt av kritikerne, men debutboka «Frognerfitter» ble en gullgruve med et opplag på 37000. Trebarnsmor, med strippestang i stua. Bohwims ryggrad tåler mer juling enn en statsråds. Hun er frittalende som en kvinneforkjemper, men bruker ord som dette:

- Jeg er steinalderfeminist.

- Hva er det?

- Jeg liker å være kvinne, og synes det er dødsdigg at menn åpner dører for meg. Jeg liker å velge hvilken mann som skal sjefe over meg.

Vi befinner oss på en staselig adresse i Oslo. Men som alt annet med Bohwim, viser også leiligheten noe annet enn det opplagte. Prydelig på utsiden. En familie i bevegelse på innsiden. Skilsmissen. Tingene som ble delt. Møblene som ikke er der. Det spiller ingen rolle, bare hun og de tre barna er sammen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Kjøp et abonnement på Dagbladet Pluss og få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr 1 uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr 1 måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr 3 måneder. 2,76 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Alle abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?