Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Mer
Min side Logg ut

Kyllingfileter med grillede grønnsaker

Dagens mattips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ca. 1 time, 3-4 personer:

4 kyllingfileter

Marinade:

Saft av 1 sitron,

2 ss olivenolje,

1 ts kanel,

1/2 ts gurkemeie, salt, pepper.• Slik gjør du:

Bland ingrediensene til marinaden. Legg kyllingfiletene i en plastpose og hell over marinaden. La filetene ligge noen timer i marinaden. Grill filetene 5-7 minutter på hver side, til de er gjennomstekte. Serveres med grillede grønnsaker, yoghurtdipp og brød.

image: Kyllingfileter med grillede grønnsaker

Yoghurtdipp: 1 beger matyoghurt, 1 sitron vasket og tørket, 3-4 ss flytende honning,

3-4 store hvitløkbåter med skall, salt og kvernet pepper.

Del sitronen i to og legg den på grillen eller i en varm stekepanne. La den ligge til den er myk og nesten svart under. Avkjøl og press ut saften. Legg hvitløkbåtene i ovnen ved 180 °C til de er helt myke i 15-20 minutter. Klem ut innholdet og knus det. Bland sitronsaft og hvitløk inn i yoghurten og smak til med honning, salt og pepper.

image: Kyllingfileter med grillede grønnsaker

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!