Kyllingpai med sopp og løk

4-5 pers.

Ca. 40 minutter.

Paibunn: 150 g smør, 200 g hvetemel,2 ss vann.

Fyll: 2-3 stekte kyllingfileter eller rester av kylling, 3 rødløk i båter, 1 bunt vårløk i biter,

ca. 250 g fersk sjampinjong, 4 egg, 2 dl matfløte, 1 hakket rød chili, salt, pepper, hakket timian, ca. 2 dl revet ost.

I stekeovn ved 200 °C

•Smuldre smøret i melet og tilsett vann. Bruk gjerne en matprosessor. Trykk deigen ut i en paiform eller i porsjonsformer. Prikk paibunnen med en gaffel og stek deni ca. 15 min.

Del stekte kyllingfileter i biter og fordel i det forstekte paiskallet. Stek løk, vårløk og sopp til det blir mykt. Fordel dette i paiskallet. Pisk sammen egg og fløte og bland med chili og krydderet. Hell dette over ingrediensene. Strø over ost. Stek paien i 20-30 min. til fyllet er stivnet. Server paien varm eller kald med salat til.

Flere oppskrifter og tips finner du på egg.no