Lager sin siste sesong med «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu»

- Jeg gruer meg til å bli pensjonist.

STOPPESTED BERGEN: Etter 150 reisedøgn i året blir det mer tid med kona hjemme i Ålesund nå som pensjonisttilværelsen venter. I 42 år har Bruaset jobbet i NRK, 31 av dem som TV-journalist.  Foto: PAUL S. AMUNDSEN
STOPPESTED BERGEN: Etter 150 reisedøgn i året blir det mer tid med kona hjemme i Ålesund nå som pensjonisttilværelsen venter. I 42 år har Bruaset jobbet i NRK, 31 av dem som TV-journalist. Foto: PAUL S. AMUNDSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Mørket og julestemningen senker seg over Tveit kirke på Askøy utenfor Bergen. Mens benkeradene fylles opp, legger Oddgeir Bruaset, sangere og pianist det endelige programmet for kveldens konsert.

Når klokkene kimer er alt klart. Etter «Nå tennes tusen julelys» reiser NRK-veteranen seg for å fortelle historien bak «Glade jul». Hvordan en fattig prest og en ukjent organist julen 1818 på rekordtid skapte den aller mest kjente julesangen av dem alle.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer