Laks i sursøt saus

Server med ris og salat.

4 porsjoner

600 g laksefilet uten skinn

1 ss revet, frisk ingefær

2 vårløk, finkuttet

1 ts salt

1 ss olivenolje

Saus:

1 ½ dl fiskekraft (vann + terning), 1 ss soyasaus, 1 ss demerarasukker, 1 ss hvitvinseddik, 1 ss tomatpuré, 1 ts søt chilisaus, ¼ ts salt og

Laks i sursøt saus

1 ss lys maisennajevner.

• Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 175 grader. Skjær laksefileten i fire jevnstore stykker. Legg dem på bakepapir på stekebrett. Dryss på ingefær, vårløk og salt og drypp forsiktig over oljen. Bak fisken midt i ovnen til den er så vidt gjennomkokt. Bland alle ingrediensene til sausen og kok den opp under omrøring. La den småkoke i to minutter. Smak til med søtt og surt. Server med ris og salat.

Laks i sursøt saus