Laks i sursøt saus

4 porsjoner.

4 porsjoner:

600 g laksefilet uten skinn

1 ss revet, frisk ingefær

2 vårløk, finkuttet

1 ts salt

1 ss olivenolje

Saus:

1 ½ dl fiskekraft (vann + terning)

Laks i sursøt saus

1 ss soyasaus

1 ss demerarasukker

1 ss hvitvinseddik

1 ss tomatpuré

1 ts søt chilisaus

¼ ts salt

1 ss lys maisennajevner.

• Sett stekeovnen på 175 grader. Skjær laksefileten i fire jevnstore stykker.

Legg dem på bakepapir på stekebrett. Dryss på ingefær, vårløk og salt og drypp forsiktig over oljen. Bak fisken midt i ovnen til den er så vidt gjennomkokt.

Bland alle ingrediensene til sausen og kok den opp under omrøring. La den småkoke i to minutter. Smak til med søtt og surt.

Server med ris og salat.