Laks i wok

4 porsjoner.

600 g laksefilet 1/2- 1 dl maisolje 150 g brokkoli i små buketter 1 liten gulrot i strimler 2 dl purre/vårløk i biter 2 finhakkede hvitløkfedd 1 ts revet frisk ingefærrot 1/2 finhakket chili 1 dl fiskebuljong/kraft 1/2 ts maisennamel 1/2 dl soyasaus 1/2 ts «femkrydder» Salt og pepper. Tilbehør: Kokt ris Skjær fiskefileten i terninger ca. 3 x 3 cm, pass på at alle bein er fjernet. Varm oljen ved sterk varme i en stekepanne eller wokpanne. Stek fiskebitene gylne og legg dem over på et varmt fat. Dryss litt salt og pepper over. Stek raskt løk, brokkoli, gulrot, og purre, tilsett ingefær, chili og hvitløk og stek 1 minutt. Rør ut maisennamel i fiskebuljongen og tilsett dette sammen med soyasausen. Bland godt og kok opp. Smak til med «femkrydder» evt. salt og pepper og legg fisken tilbake i wokgryta. Server med jasminris. (Eksportutvalget for fisk) Lyst på noe annet? Se alle mattipsene!

Foto: Eksportutvalget for fisk